Nordnetbloggen

Langers Skarpe Aktietips

Nu kommer den ventede næste fyringsrunde i FLSmidth: For kort tid siden bragte vi en analyse af omkostningsniveauet i FLSmidth i forhold til konkurrenterne, der viste, at FLS haltede alvorligt bagefter, og derfor måtte udmelde nye sparerunder for at løfte effektivitet og lønsomhed. I denne uge kom så den ventede melding, som næppe er den sidste udmelding om flere fyringer: FLSmidth vil i løbet af få dage afskedige yderligere 130 ansatte i Danmark, hvor langt de fleste fyringer rammer på selskabets hovedkontor, skrev Børsen.dk. ”Vi har indledt forhandlinger med fagforeningerne og søger en medarbejderreduktion i størrelsesordenen 130 medarbejdere i de danske enheder”, bekræfter pressechef Jesper B. Larsen over for finansmediet. Den øgede lønsomhed vil løfte aktien. Vi har som bekendt FLS-aktien i Pensionsporteføljen.

De sidste krampetrækninger i C20-aktier: Meget tyder på, at man nu skal til at kigge udenfor C20-aktierne for at finde attraktive værdiansættelser. C20-aktierne er efterhånden gavmildt værdisat. Og det er også kommet til udtryk i den seneste måneds afkast i de forskellige indeks: Over de seneste tre måneder er C20-indeks steget 5,6 %, mens Small-Cap indeks er steget det dobbelte. Tendensen er den samme på én måneds sigt, hvor C20 indeks er faldet 0,5 %, og Small Cap steget 5 %. I de mindre aktier er der dog ikke tale om en generel tendens, men nogle udvalgte højdespringere med perspektivrige aktiehistorier.

Større bankaktier viser svaghedstegn: Som tidligere nævnt ser vi svaghedstegn i dansk økonomi, og det begynder nu allerede at ramme de større bankaktier. Over en bred kam faldt de bankaktierne indenfor top 5 tilbage i den forgangne uge. Men der var også en positiv udvikling i nogle af de mindre bankaktier i SmallCap-indeks, som måske har et efterslæb til de store. Lollands Bank, Salling Bank, Vordingborg Bank og Svendborg Spareklasse gik pænt frem i denne uge, dog under moderat omsætning, så fremgangen skal muligvis tages med et gran salt.

Mere positivt syn på Rockwool: Analytikerne har finjusteret deres kursmål for Rockwool-aktien efter regnskabet onsdag eftermiddag, der har fået flere analytikere til at se mere positivt på den danske stenuldsproducent. Mest markant er ændringen hos Danske Bank, der har fået et nyt syn på aktien og nu anbefaler hold mod tidligere sælg. Kursmålet for aktien hedder nu 880 kr. mod tidligere 765 kr. Norske DNB har lagt en halvtredser til sit kursmål, så det nu lyder på 1.100 kr., det højeste kursmål blandt alle analytikere af aktien. Også franske BNP Paribas har hævet sit kursmål for aktien til 850 kr. fra 826 kr. før regnskabet, skriver Ritzau Finans.

Pandora – analytikernes darling: Pandora sidder tungt på tronen som analytikernes favorit blandt de danske eliteaktier. Til trods for, at aktien er steget gevaldigt i løbet af de seneste to år og alene siden nytår er mere end fordoblet, er analytikerkorpset fortsat rørende enige om, at en investering i smykkeselskabet er en god idé. 11 ud af 13 finanshuse, der dækker Pandora-aktien, har en positiv anbefaling ifølge data fra Bloomberg. Et enkelt, Goldman Sachs, forholder sig neutralt, mens det relativt ukendte EVA Dimensions står for det eneste negative islæt med anbefalingen undervægt. Blandt de danske analytikere siger ni ud af ni køb. Det er langt større opbakning, end nogen af de andre større danske aktier kan mønstre – og også godt nok til en top 15-placering i det europæiske Stoxx 600-indeks, skriver Ritzau Finans.

A.P Møller-Mærsk – konkurrent halverer overskud: Maersk Line-konkurrenten, det privatejede containerrederi CMA CGM har leveret tal for tredje kvartal. Driftsoverskuddet (EBIT) er mere end halveret til 238 mio. dollar (1,3 mia. kr.) fra 541 mio. dollar i tredje kvartal sidste år. EBIT-marginen opgøres til 6,6 %, hvilket ifølge rederiet er blandt de højeste i branchen. Maersk Line omsatte til sammenligning for godt 82 mia. kr. i kvartalet og fik et EBIT på godt 12 mia. kr, hvilket giver en EBIT-margin på lige under 15 %. Omsætningen er faldet 2,1 % til 4,1 mia. dollar (22,6 mia. kr.). Nettooverskuddet i kvartalet opgøres til 70 mio. dollar og 343 mio. dollar for de første ni måneder af i år, skriver Ritzau Finans. Fredag kom det også frem, at EU-Kommissionen starter en undersøgelse af muligt konkurrenceforvridende aktiviteter foretaget af adskillige containerrederier, der angiveligt har forvredet konkurrencen gennem prismeddelelser. Shanghai Shipping container indeks fra containerraterne har dog de seneste uger vist en positiv tendens.

AktieUgebrevet leverer uafhængige analyser af danske aktier til private investorer. Som ny kunde kan du prøve tre numre af AktieUgebrevet gratis HER.

Morten W. Langer
Chefredaktør på AktieUgebrevet

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link