Nordnetbloggen

Aktier: Vent (fortsat) på kapitulationssignal

Advarselslamperne blinker en del steder; investorerne er nervøse og er krøbet i skjul i obligationer, mens de er bange for den globale økonomi indenfor de kommende 12 måneder decelererer for alvor. Bekymringerne er reelle, men måske er der trods alt håb at finde i det her investeringsperspektiv:

  • Mange er bange for udviklingen i den amerikanske økonomi, men det er reelt ikke her den øjeblikkelige svaghed kommer fra. Arbejdsløsheden er meget lav og væksten er i det mindste fornuftig. Det er også her man er tættest på 2 % inflation, som centralbankmålsætning. Reelt er det lidt underligt, at der ”råbes” så meget på FED, når nøgletallene ikke tilsiger, at der er et stærkt og akut behov for lavere centralbankrenter.
  • Tyskland har kapaciteten til at investere mere og være en slags lokomotiv for Europa. Den negative vækstrate i Q2 og risikoen for en ditto i Q3 og dermed en teknisk recession, bør åbne op for en diskussion om at bruge finanspolitikken meget mere aktivt. Beskæftigelsen er høj, men næppe noget, som for alvor vil forhindre at bruge lidt flere penge.
  • Renterne er historisk lave, og Tyskland kan være motor og investere uden at det koster noget særligt
  • 2 % som inflationsmål bør være under pres og til diskussion. Vi har ikke siden finanskrisen haft en europæisk inflation, som løbende er i nærheden af 2 %. En del af investorpanikken er ”selvskabt ” i den forstand, at langsigtede investorer ”frontrunner” forventninger om mere centralbankstimulans ved at købe 20/30 årige fordringer uden renteafkast. Hvad nu hvis inflationen varigt eller over en længere periode er faldet ned til nærmer 1,5 % eller sågar 1 %? Vil det ikke tage trykket af ”frontrunner panikken”?
  • USA og Kina er stadig uenige, men Trump forsøger nok mere at presse Kina og at time en løsning til valgåret 2020, end at han reelt ønsker en handelskrig med Kina
  • Brexit er fortsat en uafklaret risiko, men spørgsmålet er om ikke usikkerheden og nervøsiteten peaker nu og de kommende uger, og den vil aftage herefter. Det vil blive fundet en løsning, og måske vil en løsning – god som dårlig – under alle omstændigheder få risikofornemmelsen til at falde?

Høje aktiekurser det reelt største problem – Venter på kapitulationssignal

Aktiekurserne er i gennemsnit høje, og det er måske det, som gør investorerne mest nervøse. Det er dog et billede med større modifikationer. Prisfastsættelsen bæres højt af få enkeltaktier. Bankaktier, eksempelvis er historisk lave, og det samme kan man finde en række andre steder. Med andre ord slører den gennemsnitlige prisfastsættelse for et billede af aktier, som burde være langt mindre frygtudsatte for en økonomisk nedtur end tilfældet er for nærværende. Rentekurverne blinker og højere 2- end 10-årige amerikanske renter får naturligt investorernes risikolæber til at snerpe sig sammen. Jeg tror ikke, det ender med en global recession, selv om den, indrømmet, er en reel risiko. Kortsigtet holder jeg dog stadig en ”under middel” aktierisiko, indtil vi ser klarere tegn på at risikoskyerne ikke giver vand, eller at investorerne i større udstrækning end det er tilfældet nu, sender et kapitulationssignal.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

1
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Peter
Gæst
Peter
“Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link