Nordnetbloggen

Knap 17 procent afkast år til dato

Nordnet Smarte Porteføljer havde en negativ udvikling i løbet af november. Aktieeksponeringen bidrog positivt til det samlede afkast, men lykkedes ikke med at udligne den negative tendens i råvarer, rente og faktoreksponeringen. År til dato er afkastet på de Smarte Porteføljer dog mellem 4,05 procent og 16,79 procent.

Afkast i novemberAfkast år til dato (1/1-30/11)
Smart 5 -1,80 % Smart 5 4,05 %
Smart 10 -1,71 % Smart 10 10,00 %
Smart 15 -1,24 % Smart 15 16,79 %

November var en god aktiemåned, men resultatet i Nordnet Smarte Porteføljer blev dog trukket ned af faldende råvarerpriser og negativt afkast i faktorinvesteringerne. Efterårets aktierally fortsatte i november på trods af den omdiskuterede handelsaftale mellem Kina og USA, som endnu ikke er på plads, og det nu afsluttede valg i Storbritannien.

Regnskabssæssonen var bedre end forventet, idet 80 % af virksomhederne i S&P500 slog forventningerne. Aktieindeksene steg globalt set med USA i spidsen (S&P +3,6 %) efterfulgt af Europa (MSCI Europe ex UK +2,5 %) og Storbritannien (MSCI FTSE All-Share +2,2 %). Emerging Markets udviklede sig dårligere og lukkede lige omkring nul (MSCI EM -0,1%)

Den amerikanske rentekurve blev mindre stejl i løbet af måneden, da forventningerne om yderligere nedskæringer på rentemødet i december forsvandt. Det har efter sidste uges møde vist sig at holde stik.

Selv i Europa har ECB indtaget en mindre ”pushy” holdning og signalerer nu en pause i yderligere stimulans.

Renteeksponeringerne i Smarte Porteføljer gav i november et negativt afkastbidrag.

Råvarermarkederne havde en hård måned, specielt Nikkel og Zink trak ned.

Oliepriserne steg efter spekulationer om at OPEC vil kvæle udbuddet yderligere. Naturgas faldt også, dette grundet statistik, som viser, at produktionen var usædvanligt høj.

/Jakob Holck, Head of Business Management

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Frederik Jepsen
Gæst
Frederik Jepsen
Da Nordnet Smart-porteføljerne blev lanceret, skrev I, at de var designet til at slå benchmark (bl.a. MSCI ACWI vs. Nordnet Smart 15), men det er ikke sket endnu, selvom Nordnet Smart er dyrere end de fleste indeks-trackere.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link