Nordnetbloggen

Kan stop loss være redningen for Genmab aktionærer kl. 16.00?

At købe aktier i biotekselskabet Genmab er ikke for tøsedrenge. Kursfald hidtil i år på ca 30 %, enorme daglige kursudsving, bla. +33 % i mandags og nu en meddelelse om direktør Lisa Drakemans  fratrædelse uden forklaring, en forklaring som kommer nu i eftermiddag kl. 16.00 på en telekonference (læs i øvrigt Morten W. Langers yderst aktuelle blogindlæg Drakeman-fyring vil løfte Genmab-aktien markant fra d. 8. juni).

Efter min mening en helt uacceptabel kommunikation til markedet. Al kurspåvirkende information skal hurtigst muligst kommunikeres til markedet, så vi slipper risikoen for og mistanker om insiderhandel. Og hurtigst muligt er ikke når det bedst passer bestyrelsesformanden, som er bosat på vestkysten i USA…

Spørgsmålet er nu, hvordan man som privat investor skal agere?

Er man en langsigtet investor med fortsat tillid til Genmab og dets ledelse, skal man ikke lade sig påvirke af kortsigtede kursudsving og usikkerhed. Man bør naturligvis lytte nærmere på telekonferencen kl. 16.00 og vurdere om forklaringen til fratrædelsen evt. også påvirker fremtidsmulighederne for selskabet Genmab. Vil man tage det sikre før det usikre, kan man evt. sælge Genmab aktierne inden konferencen, og tilbagekøbe aktierne når den store usikkerhed har lagt sig.

Er man derimod en kortsigtet og aktiv investor, gælder det om at agere lynhurtigt. Mange af Nordnets mest aktive investorer vil sidde klare kl. 16.00 med færdigudfyldte købs- og salgsordrer, fuld oversigt over nyhedstickeren i WinTrade og vente på flash-nyhederne (en slags korte ”breaking news” som sendes ud i Wintrade). Når nyheden kommer, gælder det ene og alene om at klikke på knappen køb eller sælg, hvis forklaringen til Lisa Drakemans fratrædelse er henholdsvis positiv eller negativ for Genmab.

Da automatisk ordreafgivelse er hurtigere end personlig ordreafgivelse, kan man også afgive en stop loss ordre. Man kan fx afgive stop loss ordren med en ”trigger” på 54 kr. (når kursen handles til denne kurs, vil salgsordren blive sendt til markedet), og en salgspris på 52 kr. Hvis Genmab aktien derfor i løbet af dagen i dag bliver handlet til kurs 54, vil du automatisk få afgivet en salgsordre på 52 kr. – du vil dog altid få solgt dine aktier til den bedst mulige pris i markedet fra 52 kr. og op. Men husk, at der ikke er en garanti for at få solgt ved hjælp af stop loss ordrer, der skal altid findes købere i markedet.

Risikoen med at være for hurtig og fx anvende stop loss er, at Genmab aktien måske først vil falde tilbage umiddelbart efter kl. 16.00, når den første nyhed kommer, for senere at stige igen, hvis der under telekonferencen også kommer positive nyheder. Men bliver nyheden totalt set meget negativ, vil der være en stor chance for, at netop du når at få solgt dine aktier inden kursfaldet bliver for stort, hvis du bruger stop loss.

Max Gandrup
Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link