Nordnetbloggen

Kan man stadig få et positivt porteføljeafkast med en lav risiko?

Der bliver for øjeblikket sagt og skrevet meget i medierne om, at det er vanskeligt at opnå et positivt afkast efter omkostninger i de traditionelle porteføljeprodukter – medmindre du som investor er villig til at løbe en høj risiko. Det er også baggrunden for, at en række banker aktuelt lukker de laveste risikoprofiler i deres flagskibsprodukter til de kunder, der ønsker en professionel porteføljeforvaltning, hvor de ikke selv behøver tage de løbende investeringsbeslutninger.

I Nordnet er det anderledes

I Nordnet har vi udviklet Smarte Porteføljer i samarbejde med JP Morgan som et meget konkurrencedygtigt alternativ til de traditionelle porteføljeplejeprodukter – både når det gælder afkast, og når det gælder omkostninger. Og det betyder, at vi aktuelt stadig kan tilbyde alle de tre risikoprofiler, Smart 5, Smart 10 og Smart 15.

Smart 5 er vores tilbud til de kunder, der ønsker en konstant lav risiko. Og som noget helt nyt kan vi nu også tilbyde Smarte Porteføljer til finansielle holdingselskaber og til virksomheder.

Bedre risikospredning og lavere omkostninger

Der er flere forhold der gør, at vi fortsat kan tilbyde et porteføljeprodukt med lav risiko. Først og fremmest skyldes det, at Smarte Porteføljer er baseret på en solid risikospredning – ikke blot mellem aktier og obligationer som de traditionelle produkter – men også i forhold til alternative investeringer i aktiver som råvarer, ejendomme mv. Det betyder, at Smarte Porteføljer er mindre afhængige af obligationsafkastet i det nuværende lavrentemiljø. Og samtidig er vores obligationsinvesteringer globalt fordelt med overvægt i lande/områder, hvor renten stadig er positiv.

Den anden helt afgørende faktor er selvfølgelig omkostningerne. Hvor traditionelle porteføljeprodukter med lav risiko typisk kan koste omkring 1,5% i samlede årlige omkostninger, koster Smart 5 0,79% alt inklusive. Der er heller ingen ekstra handelsomkostninger eller andre direkte omkostninger, der påvirker dit afkast. Det har naturligt en stor betydning, når det gælder det forventede investeringsafkast efter omkostninger.

Der er risiko forbundet med al investering

Som i al investering gælder det naturligvis også for Smarte Porteføljer, at der er en risiko forbundet med et forventet merafkast. Som en tommelfingerregel bør du have en tidshorisont på minimum tre år, før du overvejer at investere dine penge. Der vil komme udsving på de finansielle markeder, og her er det væsentligt at du ikke er tvunget til at realisere din investering på kort sigt.

Men vores helt klare budskab er, at hvis du ønsker at investere dine midler, er Smarte Porteføljer et rigtig godt bud. Og hvis du er på udkig efter en løsning med en lav risiko, er Smart 5 værd at kigge nærmere på i det aktuelle marked, hvor mulighederne for investering i porteføljeprodukter med lav risiko i stigende grad begrænses.

Venlig hilsen
Anne Buchardt, Landechef

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link