Nordnetbloggen

Bang & Olufsen: Vellyden er forsvundet og aktien sendt tilbage til før Brexit

Det seneste halve år har investorerne i B&O haft et ekstremt anstrengt forhold til aktiekursudviklingen. Et massivt fald i går på mere end 5 % sendte aktien ned mod kurs 50:

  • To nedjusteringer har kostet investorerne meget dyrt.
  • I kølvandet på nedjusteringerne er aktien mere end halveret til aktuel markedsværdi på 2,2 mia.
  • Det seneste år har investorerne tabt mere end 4,3 mia. kroner i markedsværdi
  • Vi skal 3 år tilbage for at finde lignende lave aktiekurser i B&O. Nærmere bestemt den 24/6 2016, dagen hvor Brexittilhængernes ”leave” kunne omsættes direkte til meget store kurstab for investorerne
  • En forventning om en omsætningsfremgang er igennem 2 nedjusteringer blevet vekslet til en forventet 10 % omsætningstilbagegang
  • Investorerne frygter, at B&O ikke ved egen kraft kan løfte sig igen og at de geværgreb der kan laves, har været lavet. Det drejer sig ikke mindst om salget at ”Automotive” til Harman, som sikrede den finansielle frihed og produktionsaftalen med LG.

“Der er brug for at få genskabt tilliden og troen på at nicheproduktet med de små serier, gode lyd, men også høje priser kan finde sit ståsted på den globale markedsplads. Investorerne har resigneret og der er langt til den 11/7 hvor årsrapporten kommer sammen med en plan for fremtiden.”

Kan B&O genskabe tilliden?

Bang & Olufsen aktien er som en anden ludobrik sendt tilbage til start. Til dengang indtjeningen var markant under pres, og kineserne luftede en interesse første gang. Den finansielle situation er i dag en helt anden og den relativ lave aktiekurs afspejler en dyb mistillid til at B&O kan løfte sig ved egen kraft. Der er brug for at få genskabt tilliden og troen på at nicheproduktet med de små serier, gode lyd, men også høje priser kan finde sit ståsted på den globale markedsplads. Investorerne har resigneret og der er langt til den 11/7 hvor årsrapporten kommer sammen med en plan for fremtiden.

Anm: Jeg ejer ikke aktier i Bang & Olufsen

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

5
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Er vist mange år siden bang og Olufsen har været en god aktie. Solgte mine for nogle år siden med tab, og blev enig med mig selv om at jeg aldrig mere skulle være aktionær i selskabet igen.
Gæst
Gæst
Jeg håber det lykkes for B&O, men det ser unægtelig svært ud. Prisfastsættelsen afspejler i høj grad en mistillid til, at det kan og vil lykkes. Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst
Synes der er en tendens til at det er de samme selskaber det går galt for igen og igen. Sådan et selskab er B og O, og er derfor uinteressant i mine øjne. Der er så mange andre selskaber med større kvalitet.
Gæst
Gæst
En ulykke og udfordring kommer sjældent alene. Risikoen ved at have for mange selskaber, som er strukturelt udfordret i sin portefølje er, at man fortaber sig i problemer og nurser sine “investeringsstjerner” for lidt Hilsen Per
Gæst
Gæst
Helt enig. Min erfaring er at det er bedst at placere sine penge der hvor det går godt, og ikke der hvor det går dårligt. Man kan godt købe et selskab der er faldet meget, men en rekonstruktion kan tage lang tid, og kan føles som en lang ørkenvandring. Selv om selskabet ser billigt ud er der jo en grund til at det er det, i de fleste tilfælde er det fordi det er noget lort.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link