Nordnetbloggen

Jørgen Huno Rasmussen – ledelsens svar på Sean Connery

Meddelelsen om at Jørgen Huno Rasmussen giver depechen videre til sin efterfølger vækker naturligt nok ikke glæde hos investorerne i FLSmidth & Co.. JHR har netop været indbegrebet af det som de private investorer sætter ekstremt meget pris på. Strategisk udsyn, velforberedt og fantastisk til at levere de lovede resultater, styre forventningerne og mere til.

JHR blev direktør i FLSmidth efter en meget lang periode, hvor resultaterne i selskabet svingede med og mod pendulet, og hvor der ved næsten hver eneste regnskabsmeddelelse var ekstraordinære poster, som efterhånden fik ordinær snarere end ekstraordinær karakter.

Der var forud for JHRs tiltræden kun en ringe investortro på at ordrer hos FLSmidth førte til indtjening. Jo større ordre jo større risiko for at den enten var vundet i for hård og stærk konkurrence eller også at den var for kompleks til at blive profitabel.

Det ændrede sig med JHRs tiltræden:

  • JHR nulstillede forventningerne.
  • Besluttede sig strategisk for at ordrer skulle være profitable.
  • Opstillede realistiske mål og overgik dem løbende. Hele tiden som forventet eller en lille smule bedre
  • Gjorde FLSmidth & Co. til et bredere funderet selskab.

JHR – lederens svar på Sean Connery og en rigtig 007 helt hos investorerne

JHR markerede et vendepunkt for FLSmidth. Det er ikke så mærkeligt at de private investorer synes mandagens udmelding om at han stopper, ikke var nogen glædens dag. Også selv om alt godt har en ende og at det er en vis læresætning at stoppe, mens man er på toppen. Investorerne har ikke haft grund til at bekymre sig under JHR lederskab. Ikke haft nogen anledning til blive nervøse over udmeldingernes bonitet. Aldrig skulle betvivle noget. Det er sådan en leder skal være. Her er der ikke noget som i det mindste i offentligheden kommer ud som en overraskelse.

Samtidig sagde JHR jo, at hans ”tid” var 10 år. Og de 10 år er snart gået. For investorerne har det været en god tid. I høj grad takket være JHR. Lad os håbe for investorerne i Vestas, at han får tid til at dedikere dem mere af sin tid som bestyrelsesmedlem fremover. De har endog meget hårdt brug for det efter at have slidt ca. 95 % af investorernes formuer op fra toppen.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link