Nordnetbloggen

Flemming Kozok: Investors bekymring er den kortsigtede aktørs velsignelse

Indlægget er skrevet af: Flemming Kozok, Aktiv investor. Blogger om tilgange til markedet med primært fokus på tankegange, strategier og muligheder relateret til den kortsigtede aktør.

Dette indlæg er skam ganske positivt indstillet overfor en langsigtet ”køb & hold”-strategi i forhold til investering. Ikke desto mindre vil der altid være en særlig kategori af aktører som til en hver tid, korrektion eller ej, besidder muligheden for potentielt at øge afkastet i forbindelse med en sådan korrektion. Til denne kategori af aktører hører naturligvis de kortsigtede og ikke mindst ultrakortsigtede aktører, herunder daytradere.

Efter et bemærkelsesværdigt comeback siden markederne for alvor væltede i september 2008, befinder markederne sig p.t. i niveauer som får mange aktører til at stille spørgsmål til risikoen for mere bredt funderede tilbagefald, ikke mindst set i lyset af bekymrende emner som uro i Mellemøsten, gældskrise i Europa, fortsatte spørgsmål relateret til USA’s økonomi samt den potentielle økonomiske konsekvens af de nylige hændelser i Japan.

Men hvor den langsigtede investor sidder tilbage med den ”traditionelle” bekymring forholder den kortsigtede aktør sig (rent professionelt) ganske indifferent i forhold til disse elementer. Som alle andre investorer har sidstnævnte aktør en naturlig interesse i at søge at forudse bevægelserne i markedet samt et samfundsmæssigt funderet ønske om stabilitet og stigende aktiekurser. Det der i højere grad adskiller denne investor fra andre kategorier af investorer er at den kortsigtede aktør – med baggrund i relativt få, centrale elementer – opretholder en ganske intakt mulighed for positive afkast uagtet i hvilken retning markederne bevæger sig.

Hvad mere interessant er, at denne aktør særligt i stormfulde tilstande for markederne oplever en øget mulighed for høje afkast, vel at mærke med opretholdelse af en intakt risikoprofil:

1) ”Volatility is daytrader’s delight”. Storm over markederne skaber altid særlige muligheder. Reglen er simpel: Markedet overreagerer altid. Det gælder i begge retninger, både op og ned. I tilstande med særligt høj volatilitet åbner dette store muligheder for den kortsigtede investor.

2) Åbent mindset. Den dygtige, kortsigtede aktør opererer med et sind som er meget åbent overfor modsatrettede reaktioner. Dette mindset åbner muligheder, samt øger beskyttelsen i form af eksekvering af stop loss.

3) Tilgang til short selling. Mange private investorer benytter sig ikke af muligheden for at gå imod markedet; at ”sælge short” eller på dansk ”gå kort” i markedet. Effektiv brug af short selling forøger antallet af muligheder for at gå i markedet betydeligt og øger i særdeleshed muligheden for at skabe et positivt afkast i tider hvor markederne oplever mere betydelige fald. Aktivitet inden for short selling har altid været et absolut must for den kortsigtede aktør.

Der kan opereres med enkelte eller flere tilgange til markedet og de enkelte aktier der handles. – Men uanset hvilken tilgang der arbejdes med skal denne naturligvis være underlagt en disciplineret overholdelse af strategi relateret til stop loss.

/ Følg løbende mine opdateringer påtwitter.com/flemmingkozok

/ VIDSTE DU: At jeg tilbyder personlig undervisning i Active Trading? Hør mere via e-mail: flemmingkozok@gmail.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nordnets nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link