Nordnetbloggen

Investeringsforeninger er nutiden, men ETF’er er fremtiden

Om ikke alle, så taler mange om det ønskelige i at kunne investere bredt med de mindst mulige omkostninger. Selv om ETF’erne er billige og passive på den fede måde og noget nær slavisk følger udviklingen i de respektive indeks, så er de danske investorer i høj grad trofaste mod de danske investeringsforeninger.

Morningstar har estimeret, at markedsandelen for ETF’er i Danmark er under 3 %. I Nordnets tilfælde ligger det noget højere. Cirka 5,5 % af de private kunder har én eller flere ETF’ere i deres beholdning, og ud af den samlede investerede kapital på mere end 30 mia. SEK er op mod 10 % anbragt i de omkostningslette afdelinger.

Denne uges episode 4 handler om ETF’ere. Vi kommer blandt andet ind på:

  • Hvad er en ETF?
  • Hvorfor kan en ETF være interessant?
  • Hvorfor er udbredelsen ikke større, end den er?
  • Kan ETF’erne bryde det noget nær investeringsmæssige monopol, som investeringsforeningerne har i Danmark?
  • Hvad skal der til for, at ETF’erne bliver danskernes brede investeringsredskab?

Go’ lytning!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Hej Per og Jacob Tak for et fortsat godt program og fordi I tager jer tid følge op på mine kommentarer. 🙂 Jeg har et spørgsmål vedr. ETF, som jeg grubler over: Hvis en ETF skal følge et indeks, skal den vel ud at sælge udgående aktier og købe op i de nye selskaber i det pågældende indeks, hvis der sker ændring af sammensætningen. Betyder det ikke, at nogle fonde er tvunget til at købe op i en spekulativ aktie som Fingerprint Cards, da den er kommet med i OMXS30 og derved kan være med til at puste til en potentiel boble? Mvh Martin
Gæst
Gæst

Hej Martin Ja, sådan er spillets regler. En ETF som følger et indeks skal, uden investeringsfølelser og uden skelen til om selskaber ifølge nogen investorer er over- eller undervurderet, afspejle den underliggende udvikling. På den måde kan der være en risiko for at kursstigninger som mere er drevet af spekulation end af rationelle overvejelser får en indflydelse for mange investorer. Forventningerne til Fingerprint Cards er ganske høje. Risikoen på kort sigt er i høj grad i relation til den daglige nyhedsstrøm (nye produkter og analytikeres udtalelser). På lidt længere sigt er det markedsvækst, Fingerprint Cards markedsandel, om de kan opretholde… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link