Nordnetbloggen

Introduktion ”Vinderstrategier i aktiemarkedet”

”Er lyset for de lærde blot til ret og galt at stave?

Nej, himlen under flere godt, og lys er himlens gave”

(Grundtvig)

Mit navn er Uffe Raahede. Jeg vil gerne i dette første indlæg sige mange tak til Nordnet, fordi jeg får mulighed for at dele min viden og erfaringer via denne blog. Det er et stort privilegium, og jeg går til opgaven med glæde og ydmyghed.

Jeg har været medlem af Dansk Aktionærforening (DAF) i mange år men har ikke haft tid til at tage hånd om mine egne investeringer. Det har min bank klaret. I 2012 læste jeg en bog, som åbnede en helt ny verden for mig. Det var Axel Steuchs bog “Vinderstrategier i aktiemarkedet”. Jeg blevet dybt grebet af Steuchs tankegang og brugte næsten to år på at forstå den. Efterfølgende deltog jeg i et af Steuchs kurser. Det var et godt og behageligt bekendtskab.

For 4-5 år siden deltog jeg i et DAF møde i Kgs. Lyngby, hvor der blev etableret 3 klubber, hvoraf jeg kom med i den ene. Det viste sig imidlertid vanskeligt at holde liv i klubben. Deltagerne havde for forskellige forventninger og forudsætninger. Min klub overlevede, fordi vi efter et års tid besluttede at lære noget nyt sammen. Vi købte analyseprogrammet Vikingen, som er det program Axel Steuch bruger.

For to år siden etablerede jeg selv en klub i DAF Nordsjælland. Erfaringerne havde lært mig, at det er meget vigtigt, at man får afstemt forventningerne og er enige om, hvad en aktieklub skal og vil med deltagerne. Det første år underviste jeg deltagerne, og i dag er jeg menigt medlem af den åbne klub i Græsted. En af deltagerne blev min ven og kompagnon. Sammen etablerede vi for godt et år siden Sehested & Raahede ApS, der tilbyder undervisning og analyser til interesserede.

Vi har holdt indlæg i adskillige lokalforeninger i DAF, kulturhuse, Rotary og sammen med Nordnet (Jesper Pedersen) afviklet begynderkurser i København og Århus.

Min personlige baggrund er, at jeg født på en efterskole i Salling ved Limfjorden. I hele mit arbejdsliv har jeg og min ægtefælle undervist i efterskolen; de sidste 20 år som forstanderpar på Baunehøj Efterskole ved Jægerspris. Jeg forlod efterskoleverdenen i 2011, da jeg fyldte 60.

Når man som jeg kommer fra efterskoleverdenen, hvor man forsøger at hjælpe unge med at blive voksne på en ordentlig måde, så lærer man at formidle. En 16-17 årig kan forstå næsten alt, hvis man husker Grundtvigs ord: ”Tal kun sandt om stort og småt, og jævnt om alt det høje.”

Det vil jeg bestræbe mig på.

Velkommen!

Uffe Raahede
Analytiker og medejer af Dansk Aktierådgivning

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Jesper
Gæst
Jesper

Lyder spændende – glæder mig til at læse dine indlæg. Din “kone” er blevet hyperlinket til Nordnet’s side for finske Kone Corporation…

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nordnets nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link