Nordnetbloggen
Linnéa Schmidt
Privat investor

Hvorfor skal man investere?

Mit første indlæg – hvem er jeg?

Mit navn er Linnéa Schmidt, og jeg er oprindeligt fra Sverige. Jeg er en helt almindelig kvinde, som investerer langsigtet i investeringsforeninger og aktier, og som brænder for at få flere kvinder (og mænd) at starte deres “investeringsrejse”. Jeg skriver om det, som jeg synes er interessant og vigtigt – fra min synsvinkel som privat investor.

Mine indlæg kommer primært til at handle om det, som jeg synes er interessant ved investeringer, og fokusere på at formidle at faktisk alle har mulighed at starte med sine langsigtede investeringer, og at det er vigtigt, at man kommer i gang. Man behøver IKKE være millionær, det behøver ikke være svært, og man behøver ikke bruge meget tid, hvis man ikke vil.

Jeg er stifter af det danske investerings netværk ‘Moneypenny – Kvinder som investerer’, hvor vi er ca 1200 kvinder, som snakker aktier og investeringer, og når jeg ikke skriver på Nordnetbloggen, skriver jeg om økonomi og investeringer på min svenske blog (www.zacerol.com) og min danske blog (www.linneaschmidt.dk). I Sverige driver jeg også det kvindelige investeringsnetværk Economista (>90.000 medlemmer) sammen med den svenske finansprofil Anna Svahn. Jeg har ikke nogen økonomisk uddannelse, så jeg er også et godt eksempel på, at man ikke behøver at have en økonomisk uddannelse for at investere.

I mit første indlæg vil jeg skrive om, hvorfor jeg synes, det er vigtigt, at man kommer i gang med at investere.

_____________________________________________________

_____________________________________________________

Hvorfor skal man investere?

Markedet giver et afkast på omkring 6-8% per år i gennemsnit (afhængigt af hvilket indeks du kigger på). Dette betyder, at du kan, – om du investerer langsigtet i fx en global indeksfonde, investerer regelmæssigt (f.eks. månedsopsparing) og holder fast i dine investeringer, – blive millionær som pensionist. Dette afhænger selvfølgeligt af:

  1. Din alder når du begynder at investere, og
  2. Hvor meget du kan investere hver måned.
Hvis du begynder at investere 500 kr i måneden, når du er… Dette har du, når du er 65 år med et gennemsnitligt afkast på 8% *
25 år 1 746 00 kr
35 år 745 000 kr
45 år 295 000 kr
55 år 91 500 kr

* Man plejer at sige at markedet giver et afkast på 6-8% i gennemsnit per år. Her har jeg ikke taget højde for skat eller eventuel ÅOP, ser dette mere som et eksempel på, hvad langsigtede investeringer kan blive til. Du kan selv lege med det på den svenske blog “Rikatillsammans”, https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

Hvis du i stedet kunne investere fx 2.500 kr. hver måned og starter som 25-årig, så bliver summen omkring 8 millioner kr. når du er 65 år. Dette om noget, synes jeg er inspirerende – og giver os mindre private investorer en mulighed at selve bygge en økonomisk tryghed for vores fremtid.

Renters rente

I eksemplet med regelmæssig månedsopsparing, også kaldet “Dollar Cost Averaging”, for at blive millionær, bruger man noget, som kaldes for renters rente. Mange af os har lært i skolen om renters rente, og at dette får vores penge at vokse, da renterne fra sidste år giver os en højere rente næste år. Dette er absolut noget, som motiverer mig, da de penge, jeg investerer, direkte arbejder for mig. Når jeg hver måned investerer en del af min løn, er jeg i gang med at bygge op min egen “pengemaskine”. Når mit udbytte kommer, så investerer jeg direkte disse penge igen. 

Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it …

he who doesn’t … pays it.”

– Albert Einstein

Inflation

Inflationen, som plejer at ligge omkring 1-2%, resulterer i at penge mister i værdi. Dette betyder, at de penge, man har på sit bankkonto, falder i værdi – især hvis man har dem på en konto, hvor man ikke får nogen rente. Inflationen i sig er ikke en motivation til at investere, men det er noget, som er vigtigt at tænke på, hvis man har mange kontanter ståendes – find den bankkonto med den absolut bedste rente for din buffer (de kontanter som du ikke investerer, men som du har brug for, hvis noget uventet skulle ske).

I mit næste indlæg vil jeg skrive lidt om, hvordan man kan komme i gang med sine investeringer.

Disclaimer: Jeg er ikke en økonomisk rådgiver. Og det, jeg skriver om, er ting, jeg lært hen ad vejen, og som jeg selv synes er vigtigt. Jeg er ikke ansvarlig for, hvad læsere investerer i.

Linnéa Schmidt
Privat investor

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

20 Kommentarer på "Hvorfor skal man investere?"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Annemette
Gæst

Hmm
Jeg er selv bruger af Nordnet.
Nordnet tjener mere end ret godt på det vi andre handler, både når det går godt og dårligt.
Gad vide hvilken provision eller løn du får fra Nordnet 🤔
Sååå

Ja den tanke fik jeg

David
Gæst

Tak for et godt indlæg og velkommen til 🙂

Peter
Gæst

Fint første indlæg, men 1-2% i inflation er i den lave ende. Fra 1900-2016 var inflationen i Danmark i gennemsnit 3,86%.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.