Nordnetbloggen

Hvordan vælger du den rigtige aktie? – Del 1

Mulighederne er mange, når det handler om investering i værdipapirer – der er ikke en endegyldig opskrift på, hvordan man finder vinderne, ligesom aktiemarkederne ikke giver nogle garantier. Og meget afhænger af, hvilken type investor du er.

I episode 12 pakker Jacob og jeg forskellige tilgange til aktiehandel op. Foretrækker du eksempelvis teknisk eller fundamental analyse? Sværger du til fundamental analyse, vil du så se på bottom up, top down eller en kombination? Hvad er mulighederne og risiciene ved henholdsvis vækst- og valueaktier? Og meget mere!

Episoden indledes med svar på en række gode spørgsmål fra lytterne.

Go’ lytning.

Husk, at du kan abonnere på For pengenes skyld på iTunes og på SoundCloud.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
12 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-12-03 17:57
Tak for endnu et godt program. Er der nogen måde man i Soundcloud kan lave “kapitler” eller bookmarks, visuelt, så man kan hoppe lidt rundt i podcasten?
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-04 10:38

Hej Frederik Tak, det er dejligt, at du kan lide podcasten. Det er vi glade for. Du kan lave playlists i SoundCloud, så du hurtigt kan finde de ting, du gerne vil høre igen. Når du er på den episode, du vil gemme, så skal du klikke på Add to playlist-knappen lige under episoden. Du finder derefter dine playlists i folde-ud-menuen øverst på SoundCloud. Jeg har ikke kunne finde en funktion i SoundCloud, hvor man kan sætte et bogmærke ind i en specifik episode – eksempelvis fem minutter efter podcastens start. Der findes dog apps, der kan løse det. Prøv… Læs mere »

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-05 16:40
Tak for svar. 🙂
Gæst
Gæst
2015-12-07 12:38
Kan vi ikke høre lidt om hvad der kommer til at ske med renterne i det kommende stykke tid? Med fokus på hvad Yellen og Draghis næste træk er? Hvordan det kommer til at påvirke markedet?
Gæst
Gæst
2015-12-07 13:00
Tak for et super godt program! Vil I prøve at kommentere på bearish investors ift. “grønne” aktier såsom Tesla?
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-07 13:21

Hej Sune Tak for dit spørgsmål. Jeg prøver lige at give et svar her på bloggen Tesla aktien er noget nær 10 doblet de seneste 3 år. Tesla er blot steget ca. 5 % år til dato. Tesla prisfastsættes aktuelt til ca. 5-6 gange årets forventede omsætning. Et tal som falder til 3,5 x den forventede omsætning i 2016. Jeg antager at du opfatter den seneste tids udvikling som “bearish” overfor Tesla. Set i et lidt længere perspektiv tror jeg dog det er svært at sige, at investorerne har været specielt tilbageholdende med at byde ind på at Tesla har… Læs mere »

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-07 16:13
Hej Per Tak for uddybende svar. Det var præcis det jeg mente. Mvh. Sune
Gæst
Gæst
2015-12-10 10:19
Hej Per Der i øjeblikket en del uro på aktiemarkederne som følge af lave råstofpriser. Det er forståeligt, at råstofudvindere påvirkes negativt, men hvorfor rammer det bredt over hele aktiemarkedet. Jeg tænker, at en del virksomheder vil have gavn af faldende råstofpriser, idet input til produktion bliver meget billigere og de dermed bliver mere produktive? Vh. Sune
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-10 14:39

Hej Sune Tak for spørgsmål. Her er mine bemærkninger Faldende råvarer – olie og metaller rammer Emerging Markets meget hårdt. Rusland, OPEC lande og hele Sydamerika ligger ned og fladt. Mange af disse lande er i en vis udstrækning mono-økonomier = afhængig af en eller få varer at sælge. Når der bliver solgt mindre af denne eller prisen på denne falder så kan det mærkes meget hårdt. Lavere råstofpriser gør verden langt mindre vækstharmonisk og risikoen er at det kan afspore væksten. Samtidig vil et yderligere fald i oliepriserne (som i sagens natur vil trække metalpriserne med ned, idet energiindholdet… Læs mere »

Gæst
Gæst
2015-12-16 19:37

Hvornår er tiden til at gå ind i europæiske bankaktier, det undre mig at storbanker som Commerzbank og Deutsche Bank stadig hænger i spinaten, herunder at det er tyske banker, den tyske mentalitet synes jeg strider lidt med, at de her banker har sejlet ??? I den sidste tid er alle banker i Europa faldet ? Hvis bankerne går godt så er det tegn på, at det går godt i privatøkonomien og erhvervsøkonomien, plejer det ikke at være sådan ? Dragi er nød til at tage værktøjskassen frem, så er det vel et tegn på, at det ikke går så… Læs mere »

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2015-12-17 07:24
Hej Kenneth Netop dette spørgsmål om hvorfor bankerne står i kursstampe, er emnet i den næste episode 14 Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst
2016-01-03 14:13
Jeg synes Jeres beskrivelse/definition af en Valueaktie er mangelfuld. Det der gør en aktie til en valueaktier er, foruden stabil intjening, eps og evt. dividende, jo at aktien er undervurderet. Det i beskriver i casten er stabile solide selskaber, men hvis de ikke er undervurderet er de jo ikke en valueaktie.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link