Spring til hovedindhold

Hvor længe vil Vestas’ aktionærer finde sig i det?

Fra boom til bust. Eller i hvert fald næsten bust. Det er og har været udviklingen for Vestas de  seneste 8  år. Hvor længe vil I som aktionærer finde jer i at ejerne og dermed netop aktionærerne ikke bliver taget alvorligt?

Det her indlæg handler ikke om købs- og salgsanbefalinger på Vestas. Det er der andre som ganske udmærket tager sig af. Det handler udelukkende om din investortålmodighed som Vestas aktionær. Aktiekursen er drattet med som minimum 70 % de seneste år, uden at det for alvor i tide har fået ledelsen til at reagere. Set ude fra kunne man få det indtryk at udviklingen i ejernes velbefindende ikke interesserer selskabet. Men det kan da ikke passe, kan det?

En fodboldtræner med fiasko bliver fyret

Forestil jer at Morten Olsen (MO) taber 10 kampe i træk med fodboldlandsholdet. Selv om MOs status og anseelse er god, og han givetvis har en lang og længere line end de fleste, vil 10 tabte kampe alligevel gøre indtryk. Af flere årsager:

  • Det vil rykke ved og kaste grus i DBUs ambitionsniveau.
  • Det vil være en understregning af at der er (mange) ting, som ikke fungerer og ikke er afstemte.
  • Det kan være et udtryk for at kemien mellem spillere og træner er dårlig eller der skal nye spillere til.
  • Det ændrer mærkbart ved tilskuer-, sponsor- og tv-indtægterne.

Ledelsen er nødsaget til at handle. Det er ikke nødvendigvis MOs skyld. Men det er hans ansvar. Operativt.

En virksomhed i krise bør handle

På samme måde er det ikke ledelsens skyld, at forholdene og rammebetingelserne for alternativ energi er blevet dårligere. Men det er ledelsens ansvar at handle. At tilpasse sig til de efterspørgselsforhold, som gør sig gældende. I tide. Det er derfor ledelsen er der. Ellers kunne man jo ligeså vel sætte udviklingen på ”autopilot”.

I forhold til den katastrofale udvikling som ejerne har måttet lægge ryg til, er det bemærkelsesværdigt at investorutilfredsheden og oprøret ikke er mere tydeligt. Det er ikke udviklingen i sig selv som overrasker. Men den manglende handling som chokerer.

 Lad os for aktionærerne håbe at denne uges kapitalmarkedsdag markerer begyndelsen til at investorerne bliver taget mere alvorlig og seriøst. Det vil være en god nyhed.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer