Nordnetbloggen

Helle Christiansen: Hvem skal man lytte til i turbulente perioder?

Indlægget er skrevet af: Helle Christiansen, lektor og ejer af bloggen kvindeinvest.com. Blogger om investeringer for nybegyndere. Fagområder: At gøre investeringer overskuelige og “convenient” i et travlt hverdagsliv.

I gamle dage var svaret enkelt: ens investeringsrådgiver. I dag hvor mange selv investerer er svaret mere flydende. De fleste af os lytter til en række eksperter, som vi har tiltro til. Men i den forgangne uge har det været svært at finde op og ned på eksperternes gode råd.

I en sådan situation vælger jeg at lytte til ATP´s adm. Direktør, Carsten Stendevad. Det gør jeg, fordi ATP arbejder med en langsigtet strategi, de er store, og så varetager de mange almindelige menneskers interesser og det er et ansvar, der forpligter.

Det Carsten Stendevad især hæfter sig ved er, at ”der er noget, der ikke er som det plejer” ( Børsen, onsdag 26-8, 2015) – og at faldende aktiekurser ikke følges af stigende obligationskurser, som ellers har været en kendt tommefingerregel.

Hvis vi tager disse udsagn for gode varer, bliver det vanskelige for den enkelte lille investor at flytte sine penge fra aktier til obligationer som et led i en langsigtet strategi, der skal give overskud. Det er måske også derfor reaktionerne på markederne bliver så voldsomme – Man vil væk fra aktierne, men vælger det måske først, når markedet er i panik (det har været en del af påstanden, at det har været de private investorer, der har haft stor betydning for markeds ”maniodepressive” (begreb brug i Berlingske Business) tilstand).

Personligt holder jeg fast i min langsigtede strategi, hvor jeg har en basis, der består af indeksbaserede investeringsforeninger, der dækker Europa og USA bredt ( se mine video: Model for enkel begynderstrategi på youtube eller påwww.kvindeinvest.com)

Jeg tænker langsigtet og tænker forbi en evt. krise udløst af den kinesiske ustabilitet.

Men det er svært ikke at lade sig påvirke af markedet og medierne, så derfor har jeg ændret på mine øvrige byggesten. Da aktiekurserne faldt, valgte jeg at investere lidt ekstra i danske aktier – mid cap for at få yderligere spredning på min portefølje. Jeg var valgt en traditionel entreprenørvirksomhed, der graver og bygger. Med det flyvske marked kan man godt have brug for lidt jordforbindelse!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link