Nordnetbloggen

Hjemmearbejds-aktier.

Vi er mildest talt i urolige tider som følge af den øgede spredning af coronavirussen. Flere og flere virksomheder sender deres ansatte hjem, og de fleste lande forsøger at reducere mængden af mennesker, der færdes i det offentlige rum.

Der er naturligvis ikke nogen virksomheder, der ikke bliver negativt påvirket i det nuværende marked. Det viser de sidste dages udvikling med al tydelighed. Men findes der aktier, som kan være bedre at investere i, når vi opholder os mere derhjemme? Hvis du tror på det, så kommer her nogle bud på virksomheder, der kunne være interessante at holde øje med.

Det åbenlyse: Streamingtjenesterne

Netflix og Spotify har en forretningsmodel, som gør, at de ikke er lige så afhængige af tilstedeværende personale, som fx en typisk produktionsvirksomhed. Der er selvfølgelig nogle, som skal sørge for, at deres servere og lignende kører, men konsekvensen er mindre. Spotify var også en af de første virksomheder, der sendte store dele af personalet hjem, og det påvirker ikke resultaterne i samme grad, som det gør for andre virksomheder i samme situation.

Netflix siden årsskiftet.

Hjemmelevering

Onlinehandelsgiganterne Amazon og Alibaba har modstået Corona-virussen relativt godt indtil videre. Hvis færre mennesker køber ind i fysiske butikker, vil onlinehandelen sandsynligvis stige. Det kan også fremadrettet være med til at ændre folks vaner og øge online shopping mere strukturelt.

Alibaba siden årsskiftet.

Amazon siden årsskiftet.

”Arbejd hjemmefra”-aktier

I de senere år har den populære tendens til at “arbejde, hvor du vil” skabt et væld af værktøjer til at arbejde ”remote” – altså væk fra din arbejdsplads. Noget der er praktisk, når mange mennesker nu tilbringer mere tid væk fra kontoret. I den sammenhæng er digitale kommunikationsværktøjer i fokus, og vi har fundet et par virksomheder, som kunne være interessante at kigge på.

Zoom Video Communications

Zoom Video Communications tilbyder en omfattende videokommunikationsløsning til virksomheder. Forestil dig Skype med en lidt mere avanceret funktionalitet til let at holde præsentationer og møder på afstand. Aktien har mildest talt haft raketfart siden årsskiftet.

Zoom Video Communications siden årsskiftet.

Slack

Chatvirksomheden Slack tilbyder et meget udbredt værktøj til mennesker, som arbejder hjemme eller væk fra arbejdspladsen Det gør det nemt at kommunikere med kollegaer og på afstand koordinere og styre projekter. Virksomheden blev børsnoteret i sommer, og aktiekursen har været ret volatil siden da.
Slack siden årsskiftet.

Citrix

Citrix tilbyder også digitale værktøjer til at afholde møder og præsentationer eksternt. Virksomheden er en kæmpe i markedet og har været en pioner på området siden halvfemserne.


Citrix siden årsskiftet.

Citrix siden børsnoteringen i 90’erne.

Find virksomheder med en digital forretningsmodel

Meget af den nedadgående tendens på børsen er en reaktion på nedjusteringerne af virksomhedernes forventninger. Virksomhederne har sværere ved at producere, og private ventes at reducere forbruget som følge af de aktuelle bekymringer.

På kort sigt vil det derfor sandsynligvis være virksomheder med en digital forretningsmodel, der vil klare sig bedst. Virksomheder, hvor produktiviteten ikke er så hårdt påvirket af den aktuelle uro på markedet – og hvor efterspørgslen efter deres produkter måske endda er stigende.

Men som altid – husk at sprede risikoen og tænke langsigtet. Det gælder ikke mindst i den aktuelle situation. Og husk også, at det er i tider med bekymring, at din investeringsstrategi virkelig bliver testet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link