Spring til hovedindhold

Halvårsregnskaber handler bl.a. om USD og Brexit

Amerikanske Alcoa overgik forventningerne mandag. Danske Tryg er lige fulgt efter. Regnskabssæsonen er så småt på vej i USA og senere kommer der også mere gang og drev i den danske. Der er især 3 forhold som investorerne vil kigge efter:

  • Hvordan går det selskabsspecifikt på enkeltniveau. (Ordrer, indtjeningsforventninger for resten af året, generel vækst, osv. er altid generelt i fokus. Det gælder også denne gang).
  • Selv om det kun er ca. 3 uger siden briterne stemte UK ud af EU (og det derfor er early days), vil investorerne gerne have selskabernes version af hvordan de bliver ramt af det britiske ”leave”. Både direkte igennem pundsvækkelse (som bl.a. vil ramme eksempelvis Pandora og Coloplast fremadrettet), men også indirekte igennem den svagere vækst i Europa, som er en uundgåelig konsekvens af det britiske nej.
  • Har USD styrkelsen, hvis den viser sig varig, allerede nu sikret at de større USD følsomme selskaber som eksempelvis Novo-Nordisk kan komme indtjeningsmæssigt i mål for 2016? Novo Nordisk nævnte i forbindelsen med deres 1. kvartalsregnskab, at den USD svækkelse som var synlig dengang, kunne gøre det sværere at leve op til forventningerne for helåret. Siden er USD styrket med i underkanten af 3 %.

Er amerikansk indeksrekord og 5. indtjeningstilbagegang et for umage par?

De amerikanske selskaber i S&P 500 forventes i gennemsnit at opleve et indtjeningsfald på 5,6 %. Det er næsten sikkert, at 2. kvartal vil være fortsættelsen af det som vi har set de seneste kvartaler; nemlig at indtjeningen i kvartalet i forhold til det samme kvartal året før, falder. Investorerne spørger sig med rette, om indtjeningen og aktiekurserne kan blive ved med at bevæge sig i hver sin retning?

Svaret er at det kan de ikke. Når det endnu ikke har været et større problem end tilfældet er, skyldes det ikke mindst:

  • Det kommer ikke som nogen nyhed og er ikke overraskende.
  • Renterne er fortsat meget meget lave. 10-årige amerikanske renter på ca 1,44 %; tyske i let minus og de danske dansende omkring nullet, giver ikke afkastivrige investorer mange alternativer til aktier
  • Efter Brexit har en del aktiepenge taget vandringen over Atlanten; Europa er blevet solgt og pengene er blevet geninvesteret i USA. Det er en medvirkende årsag til indeksrekorderne.

 Fornuftige regnskaber uden at ”ringe”

I det generelle tilfælde er der i Danmark, i modsætning til USA, udsigt til at regnskaberne bliver fornuftige, men næppe ”helt oppe at ringe”. Der vil givetvis, sædvanen tro, komme udsving på enkeltaktieniveau, men selve regnskaberne vil næppe ændre investeringsalibiet: Indtjeningsudviklingen er moderat, prisfastsættelsen ikke lav, men de lave renter gør, at det forventede afkast af en obligationsinvestering ikke er attraktivt og bliver for det meste brugt til at gemme sig mod kursfald. Derfor er aktierne fortsat det mest interessante investeringsaktiv for investorerne, når de langsigtet skal få pengene til at yngle.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer