Spring til hovedindhold

Forventningens glæde

I sidste uge så vi DSV blive straffet med et kursfald på 7% ovenpå et godt regnskab for årets første ni måneder. Markedsdeltagerne havde forventet en endnu bedre indtjening. I dag straffes Carlsberg så med et kursfald på 5% (i skrivende stund) efter at bryggeriet har leveret et særdeles flot regnskab og med en mindre opjustering. Nu ventes et EBIT resultat på over 10 mia. kr. mod før ca. 10 mia. kr. Al fokus synes at være rettet mod et fald i markedsandelen i Rusland på beskedne 0,8% til 38,9% og at analytikerne havde forventet et EBIT-resultat for hele året på ca. 10,6 mia. kr. Disse to historier fra det virkelig liv viser, at man som investor skal passe på, når noget er presset meget op eller ned forud for eksempelvis et regnskab.

Jeg fornemmer, at der er indregnet store forventninger til GN Store Nord og A.P. Møller – Mærsk, der kommer med regnskabstal i morgen. Hvis historien gentager sig og disse aktier falder (på nogle gode regnskaber), så kan det være en købsmulighed. Jeg er især spændt på at høre nyt fra GN Store Nord omkring den tildelte bod på 2,7 mia. kr. som selskabet er berettiget til men som modparten stadig ikke har betalt.

Jeg betragter fx dagens kursfald i Carlsberg som en købsmulighed, mens jeg omvendt har valgt at bruge dagens stigning til at sælge ud af DSV som jeg samlede op efter det udmærkede regnskab, der blev takseret til et minus på 7%. Irrationelle kursudsving kan investorer med kort tidshorisont vælge at handle på.

Hvis der er nogle, der efter at have læst mine indlæg her på Bloggen har lyst til at lære mig nærmere at kende, så er det muligt ved det investorarrangement, som jeg deltager i torsdag den 18-11-2010 i Allerød. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig via dette link: http://www.aktieinfo.net/investorarrangement18112010/

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-07-28 16:12

Ke6re Camilla,Se5 er jeg allerede ved tenatrse igen! Det er fedt at se et budget, selvom det skaber mange foruroligende tanker om alle de kroner og f8rer, der heslt skal lande i min bankbog inden for det ne6ste e5r.Sf8gte du legater, inden du fik bekre6ftet din optagelse pe5 Colombia? En helt anden ting er, at jeg skal til at skrive min egen anbefaling fra min tidligere arbejdsgiver. jeg kan huske, at du skrev, at du ogse5 selv havde gjort det. Det er sgu lidt sve6rt at beskrive sig selv hvor positiv kan man ve6re osv. Men jeg te6nkte pe5, om… Læs mere