Nordnetbloggen

Forsvandt magien i FLSmidth med Jørgen Huno Rasmussens exit? (2/2)

I sidste uge bragte jeg første indlæg om hvorvidt magien forsvandt ud af FLSmidths med Jørgen Huno Rasmussens exit? Du kan se første indlæg ved at klikke her. Her følger andet afsnit.

Jørgen Huno Rasmussen er en dygtig håndværker

JHR er en dygtig håndværker. Han så at der var behov for en stabilisering og at man skulle fokusere på at levere og indfri forventningerne. Det skabte en ny og anderledes investerings- og forventningskultur hos FLS. Da JHR 10 år efter sin tiltræden annoncerede sin afgang i tråd med sin egen tidshorisont om at være hos FLS i netop 10 år, havde han forvandlet FLS til et selskab som sjældent indfrier til en koncern som aldrig skuffer. Det gjorde forskellen og udslaget. Behørigt sammen med det råvareboom, som hjalp JHR til at gøre forskellen og skabte grundlaget for at aktien over en 10 årige periode på et tidspunkt var 10 doblet.

Tiden efter JHR

De seneste år har været en form for antiklimaks for de investorer, som takket være blandt andet JHRs indsats og ikke mindst et råvareboom var gået fra at være afkastskuffede til at blive afkastoverforventede. FLS aktiekursen er dels både faldet, men har også udviklet sig markant ringere end det danske indeks i gennemsnit de seneste år. Investorerne spørger sig med rette om ”magien forsvandt ud af FLS med JHRs exit?

Selv om historien om FLS ikke nødvendigvis er fortællingen om ”melodien der blev væk”, stiller den dårligere aktiekursudvikling alligevel investorerne i nogle dilemmaer:

  • Hvad gør FLS med en kinesisk økonomi i forandring?
  • Er boomperioden for råvarerne et overstået kapitel eller kommer den tid tilbage og hvad betyder det for FLS?
  • Klarer den nye ledelse at indfri forventningerne og løfte arven efter JHR?
  • Kan den nye ledelse at løfte den kommunikative arv efter JHR?
  • Tjener FLS allerede i dag ”lidt for meget” i forhold til det som langsigtet er muligt?

Det er ikke nogen let sag at gå fra at være ”investeringsdarling” som JHR gjorde FLSmith til hos investorerne, til at være mere menneskelig. Den meget store tillid, som JHR har opbygget hos investorerne har på kort sigt både været et stort aktiv og en udfordring. Danske investorer er nemlig massivt overinvesteret i FLS. Kursen er nok faldet, men et tillidsknæk som senere bliver til et kursknæk, er der ikke tale om. Risikoen er at danskerne er overinvesterede i FLS og faldende aktiekurser bliver nok tolket som en investerings- og købsmulighed hos investorer. Risikoen for at de allerede ”har for mange” er dog reel.

Samtidig skal det dog også erindres, at en række ”ligesindede” råvareaktier har tabt investeringsglansen de seneste år. FLS er derfor ikke alene om at have skuffet de investorer, som sætter deres lid til en positiv infrastrukturudvikling. Det er måske kun en lille trøst. Spørgsmålet er om den nye ledelse kan genfinde melodien og magien til gavn for investorerne?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-06-15 22:11

Hej Per, Fin opfølgning, jeg er enig med JHR er i sin egen klasse men hans efterkommer ryddet op som alle andre der skal overtage et regnskab. Thomas Schulz kommer fra succesfulde Sandvik hvor han har i den grad leveret. Jeg har tjent forygende gode penge på FLS gennem de sidste 4 år på åbnede/lukkede – ialt 11 positioner (og Q2 er iøvrigt det svageste). Jeg har købt igen efter salg i feb 2013 til kurs 389 – nu er indgangskursen 268 med et yield på 3,5% + tilbagekøb og udensammenligning et massivt op-potentiale. Klar anbefaling herfra med en kort… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2013-06-16 11:55

Hej Rasmus – tak for spørgsmål. Jeg må gerne ytre min holdning til et potentiale (ikke lig med anbefaling). Min pointe har meget længe været og er fortsat: Kina drejer sin økonomi væk fra infrastrukturboom. Kinas vækst aftager. Råvareaktier har nydt godt af (for) høj aktivitet og løbende prisstigninger. FLS er en dansk aktiedarling, som gør og har gjort kursen sårbar (ingen eller få til at købe på faldende priser og udlandet har massivt kastet sig over at sælge sig kort). JHR har gjort det fantastisk. Overgangen til en ny ledelse – præstationer, kommunikation og en sandsynlig nedjustering af EBIT… Læs mere

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld