Nordnetbloggen
Nordnet Danmark
Nordnet

Forsat handel i udenlandske ETF’er – men ændret udvalg

Børshandlede fonde, såkaldte ETF’er, er en af vores mest populære produktkategorier, og den er også blevet mere og mere populær i de seneste år. Nogle af grundene til fremgangen er lave gebyrer, et stort udvalg af underliggende aktiver samt god likviditet, som betyder mulighed for hurtigt at kunne købe og sælge.

Som navnet antyder, så handles ETF’er på en børs, præcis som aktier, og Nordnet tilbyder i øjeblikket handel i cirka 4.500 ETF’er, noteret i Sverige, Norge, Finland, USA, Tyskland og Canada. Blandt vores kunder er Tyskland det mest populære marked at handle på, og mere en 50 % af kapitalen er investeret der.

Ved årsskiftet træder flere nye EU-regler i kraft, de meste kendte er nok MiFID II og PRIIPs. De seneste regelværker handler om, hvilken produktinformation forbrugere skal have inden køb af et specifikt finansielt instrument. Vi har i løbet af efteråret arbejdet med den ambition, at vi kunne beholde vores udvalg af børshandlede fonde, også efter årsskiftet, hvor de nye regler træder i kraft. Alle europæiske udstedere har rettet sig efter lovgivningen omkring produktinformation. For de nordamerikanske ETF’er har vi haft kontakt direkte med udstederne og har diskuteret muligheden for, at de udarbejder produktinformation, som lever op til kravene i PRIIPS, og vi har også udforsket muligheden for selv at udarbejde sådan information. Desværre har vi, ligesom andre banker, ikke kunne finde en god løsning for produktinformation, som opfylder kravene i PRIIPS for disse ETF’er og certifikater.

Det betyder, at Nordnet fra den 3. januar 2018 ikke længere kan tilbyde muligheden for at købe nordamerikanske børshandlede produkter, som f.eks. ETF’er og certifikater (ETN/ETC). Har du nordamerikanske ETF’er og/eller certifikater på depotet, vil du efter den 3. januar 2018 fortsat kunne sælge, opbevare, se kursopdateringer samt modtage udbytte for din eksisterende beholdning. Du vil fortsat have mulighed for at købe og sælge ETF’er, som er noteret i Tyskland og i de nordiske lande.

Handel med ETF’er fortsætter

Antallet af børshandlede fonde vil falde fra 4.500 til lige over 1.300, men gennem den tyske børs Xetra, vil vi fortsat kunne tilbyde 80 % af de mest populære underliggende aktiver, som i dag dækkes af ETF’er noteret i Nordamerika. Et par eksempler på disse underliggende aktier er emerging markets, amerikanske ejendomme, guld, S&P500, globale aktier, kinesiske aktier og medicinalvirksomheder. En simpel metafor er, at varerne stadig vil være tilgængelige i samme butik, men du skal vælge dem fra en anden hylde. Eftersom butikken i det her tilfælde er digital, så er det dog et klik på en knap. De resterende omkring 20 % af underliggende aktiver, som vi ikke længere kan tilbyde, er generelt mere nicheprægende som eksempelvis amerikanske biotekvirksomheder, litium, uran og græske aktier.

Vi har samlet information om, hvordan ændringerne påvirker dig som kunde her på nordnet.dk. Læs mere der, og hvis du har spørgsmål, så er Kundeservice klar til at hjælpe. Vi vil fortsat være i dialog med udstederne i USA og Canada, og vi håber og tror, at de i fremtiden igen kan tilbyde vores kunder muligheden for at investere i disse produkter.

/Niklas

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Henrik Toft
Gæst
Henrik Toft

Som jeg umiddelbart ser det:

1) langt lavere volumen på de tyske børser, og derved større spread imellem købs og salgspriser = højere handelsomkostninger for kunder
2) Vanguard fonde, som er bredt anderkendt som nogle af de bedste og billigste fonde er svagt repræsenteret,
jovist er der et bredt udvalg af eksempelvis ETF’er fra Deutsche Bank med højere administrationsomkostinger,
men hvem gider dem hvis man kan få Vanguard andre steder.

Er der noget jeg har overset, eller skal man til at finde en anden broker end Nordnet og handle ETF igennem?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.
Nordnets nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link