Nordnetbloggen

Fondsbørsen åbner nyt børsmarked for ETF’er

Dette indlæg er markedsføring.

Nyt dansk børsmarked for ETF’er vil demokratisere investeringskulturen i Danmark

Af Sylvester Andersen, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen

Den 7. februar åbnede Nasdaq Copenhagen et nyt børsmarked for danske ETF’er. ETF står for Exchange Traded Funds, og er som navnet antyder børshandlede værdipapirer. ETF’er nyder enorm popularitet internationalt på grund af de typisk lave omkostninger ved passivt at følge et underliggende aktiv og på grund af “convenience”. Det underliggende aktiv er typisk i form af en kurv af aktier eller et indeks, og investor kan således sprede risiko og eksponere sig bredt mod et marked, en region eller sektor i et enkelt værdipapir.

Det er en vigtig milepæl for Nasdaq Copenhagen og for dansk investeringskultur, at vi nu kan åbne for ETF’er på fondsbørsen og tilbyde en nem og billig måde at investere og opspare på. Børshandlede papirer hører til på fondsbørsen.

Hidtil har danske investorer kunnet investere i ETF’er på udenlandske børser, i udenlandsk valuta, udenlandsk depot og typisk med udenlandske indeks eller aktier som underliggende. Men fra nu af vil det være muligt at handle, investere og spare op i ETF’er på fondsbørsen i København, og dermed handle i danske kroner og i dansk depot.

Vi forventer, at et dansk ETF-børsmarked skal være med til at styrke og demokratisere den danske investeringskultur, som vi ser det i resten af Norden. Fordi ETF’er er enkle og billige, er de et godt udgangspunkt for nye investorer, der gerne vil bygge en portefølje op med risikospredning og bred eksponering. Når man er blevet mere fortrolig med at investere, kan aktier være det åbenlyse næste skridt.

ETF’er er som skræddersyet til nye investorer. Da de ofte er indeksbaserede, er ETF gode til risikospredning, samtidig med at man passivt og transparent følger markedet og derfor kan holde omkostningerne nede. Men det er ikke kun private, der benytter sig af ETF’er. I udlandet er pensionskasser og porteføljemanagere storforbrugere af ETF’er fordi man let og billigt løbende kan justere risikoprofil og eksponering.

Første notering blev Xacts C25 ETF med ISIN SE0011452127. C25 er det ledende danske indeks over de 25 største og mest handlede danske aktier på Nasdaq Copenhagen.

C25 er en rigtig god retningspil for det danske børsmarked, og for dansk økonomi som helhed. Vil man lægge sin investering efter, hvordan dansk erhvervsliv og dansk økonomi klarer sig, er det oplagt at se på C25 som investeringsmulighed.

De fleste store danske aktier er typisk markedsledende inden for deres sektor og opererer på globale hjemmemarkeder. Det til trods er de begunstigede af at være forankrede i et velfungerende, veluddanet og velstående samfund med et stærkt innovationsmiljø. Dén kombination køber man ind i med en C25-investering.

Sektorer som transport, handel, bank, medico og pharma er traditionelt de stærke danske sektorer, der tegner dansk erhvervsliv.

Rigtig god fornøjelse med endnu en god, transparant investeringsmulighed på hylden.

Sylvester Andersen

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-02-13 09:36
Lyder spændende, men skattemæssigt giver set kun mening, at investere i ETF’ere for pensionsmidler. Er det rigtigt forstået?
Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2019-02-13 15:44
Korrekt. I det hele taget er den nye ETF mest af alt en gimmick: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/218634/artikel.html?hl=YToxOntpOjA7czozOiJFVEYiO30,

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link