Nordnetbloggen

Folkevandringer skaber spændende afkastmuligheder for investorerne

Dette indlæg er markedsføring.

Tekst og indhold er leveret af SKAGEN Fondene og skal ikke ses som en anbefaling fra Nordnet.

Den globale ejendomsaktiefond SKAGEN m2, som i 2018 blev kåret som en af verdens bedste ejedomsaktiefonde*, byder på gode muligheder for investorer, der søger nye afkastmuligheder og gerne vil sprede sin risiko.

Prognoser peger på, at tre milliarder mennesker vil flytte fra land til by de kommende generationer, og ser vi på vores egen lille andedam, oplever vi en livlig byggeaktivitet på tætteste hold. Men det er ikke kun i Danmark, at det sker.  Singapore er vokset med mere end 1 million nye borgere siden 2009. Og flyver man et par tusinde kilometer nord på til Shanghai, opdager man, at byen får en halv million nye indbyggere om året. Ubegribelige størrelser.

Urbanisering giver muligheder

FN forventer, at jordens befolkning hen mod 2050 stiger til 9 milliarder mennesker, hvoraf 70 procent vil bosætte sig i byerne. Det betyder, at næsten tre milliarder mennesker vil flytte fra landdistrikterne til byerne. Prognoserne peger desuden på, at rigtig mange af dem vil opleve øget velstand og må forventes at blive købestærke forbrugere, der efterspørger bedre boliger, mere transport og nye indkøbsmuligheder.

Væksten i ejendomssektoren er dermed drevet af nogle enorme kræfter, hvor ejendomsselskaberne spiller en central rolle som udvikler, udbyder og administrator.  Det gælder naturligvis i forhold til boliger men også i forhold til produktions- og servicefaciliteter, kontorlokaler, lagerhaller, logistik, indkøbscentre, hospitaler m.m.

Globale børsnoterede ejendomsselskaber

Rundt om i verden findes der flere tusinde børsnoterede ejendomsselskaber. Risikoprofilen er afhængig af flere ting. Består porteføljen primært af private boliger, hvor pengestrømmen i selskabet stammer fra lejeindtægter, minder dette meget om obligationer, og dermed er risikoprofilen forholdsvis begrænset. Er der derimod tale om ren ejendomsudvikling kan risikoprofilen sidestilles med risikoen på aktier. Så samtidig med at ejendomsaktier isoleret set er en god investeringscase, så giver det god mening at kombinere traditionelle aktier og obligationer med ejendomsaktier. Årsagen er, at børsnoterede ejendomsaktier ikke svinger i samme takt som det brede aktie- og obligationsmarked. Så ved at kombinere traditionelle aktier og obligationer med ejendomsaktier kan man på en længere tidshorisont opnå en god spredning af risikoen, og den samlede portefølje bliver dermed mere robust.

Invester globalt, men forstå det lokalt

Markedet for ejendomme er som beskrevet drevet af tre faktorer. Befolkningstilvækst, øget velstand og urbanisering. I SKAGEN Fondene tror vi på, at det bedst kan betale sig at kigge på ejendomsinvesteringerne med globale briller. Der kan være en risiko ved at fokusere ensidigt på enkelte regioner eller lande. Det er vigtigt at forstå, at ejendomsmarkederne er lokalt prisfastsat. Det betyder, at den samme type ejendom er forskelligt prisfastsat, alt efter om den ligger i Nakskov, København, Tokyo eller Mumbay. Ligesom boligbobler typisk afgrænser sig til at være lokale eller regionale fænomener.

Vores erfaring med ejendomsaktier har desuden bekræftet os i vigtigheden af at gøre et grundigt arbejde for at udvælge de ejendomsselskaber, der har lokal ekspertise, og, at du som investor har et netværk med et solidt lokalt kendskab til, hvad det er, der driver det enkelte ejendomsmarked.

Vigtig med god spredning

Der er mindst to grunde til at foretage sine ejendomsinvesteringer globalt. For det første giver det os som investorer friheden til at flytte vores investeringer derhen, hvor det for tiden er mest interessant – og trække pengene væk, hvis der er optræk til boligbobler. For det andet giver den globale tilgang endnu bedre muligheder for, at vi kan sprede vores investeringer på forskellige geografiske områder, ejendomstyper og ejendomsselskaber. Og dermed får vi få den robusthed i investeringerne, som vi gerne vil have, og dette er en af forklaringerne på, at SKAGEN m2 pt. er en af verdens bedste ejendomsaktiefonde*.

Hvorfor investere i SKAGEN m2?

  • Fonden giver en nem adgang til ejendomsmarkedet og en aktivklasse, der normalt er forbeholdt professionelle investorer.
  • Fonden investerer globalt. Det betyder eksempelvis, at vi kan flytte os væk fra de dele af ejendomsmarkedet, der er dyrt prisfastsat. Derudover betyder det, at vi har et meget stort univers af aktier at vælge i mellem.
  • Det er verdens bedste ejendomsaktiefond, målt på afkastet de seneste tre år.

Vil du vide mere om investering i SKAGEN m2, så tilmeld dig Nordnets webinar den 31. januar kl. 17.

* Kilde: Citywire pr. 30. november 2018.

Kurtagefri handel i en af verdens bedste globale ejendomsaktiefonde fra 2. jan. – 1. feb. 2019

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link