Nordnetbloggen

Finske aktier

Endeligt viser tabellen, at de 35 finske selskaber i gennemsnit er prissat svarende til P/E2016=18. Det er ikke højt i mine øjne. Alt i alt synes jeg en bred gruppe af finske aktier ligner gode investeringer.

Finske selskaber er ligesom danske selskaber generelt veldrevne, globalt orienterede og aktionærvenlige – og så giver de i de fleste tilfælde saftige udbytter. Nedenfor kan du se udvalgte nøgletal for 35 finske selskaber. Alle 35 aktier kan uden videre købes via Nordnets handelsplatform.

finske-aktier-september-2016

Som det fremgår, udbetaler de 35 aktier i gennemsnit henved 70 procent af overskuddet som udbytte. Det tager jeg som bevis på at de er aktionærvenlige. Som det også fremgår, giver de 35 selskaber i gennemsnit udbytteafkast på fire procent. Det synes jeg er højt i en tid hvor renten ligger på det laveste niveau i 200 år. Kun få danske aktier giver udbytteafkast på fire procent. Endeligt viser tabellen, at de 35 finske selskaber i gennemsnit er prissat svarende til P/E2016=18. Det er ikke højt i mine øjne. Alt i alt synes jeg en bred gruppe af finske aktier ligner gode investeringer.

Af samme grund planlægger jeg i samarbejde med Sinex Rejser og Dansk Aktionærforening en studietur til Finland i næste måned (24-27 oktober 2016), hvor deltagerne, får mulighed for at besøge omkring 12 børsnoterede selskaber på selskabernes egen hjemmebane. Deltagerne vil få mulighed for at se produktionsfaciliteter, og mulighed for at stille spørgsmål direkte til selskabernes ledende medarbejdere. Jeg vil selv agere som rejseleder, og jeg vil gennemgå selskabernes regnskabstal mv. i bussen på vej til virksomhederne.

Rejsen, der koster 6.750 kroner for et delt dobbeltværelse, omfatter direkte fly med SAS fra København til Helsinki, og indkvartering på et velbeliggende firestjernet hotel. Der er mulighed for tilslutning fra provinsen. Som hovedregel indtager gruppen alle måltider sammen på gode restauranter. Alle måltider på nær mad den sidste eftermiddag på egen hånd i Helsinki er inkluderet i prisen. Hvis du vil høre nærmere om turen kan du ringe til Sinex Rejser eller til undertegnede (se Jackson Familieinvests hjemmeside for kontaktdata). Da afrejsen er fastsat til 24. oktober 2016, skal du reagerer hurtigt, hvis du vil med.

Hvad mener du om finske aktier? Er de attraktivt prissat? Hvilke selskaber er specielt interessante?

Disclaimer: Nokian Tyres, Tikkurila og Sampo indgår i Thorleif Jacksons nordiske udbytteportefølje for 2016.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

5
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
I think the highest quality stocks of that list is: Kone, Amer Sports, Tikkurila, Lassila & Tikanoja, Sampo, Nokian Tyres. I hold positions in all of the stocks. I also have Fortum, which is less quality but low price to book and high dividend yield.
Gæst
Gæst
Hi Tom, I agree that Kone, Tikkurila, Sampo and Nokian Tyres are high quality companies. I also agree that Forum is average at best. But I am not convinced Amer Sport is above average, and I hardly know Lassila & Tikanoja. Could you possibly explain why you like Amer Sport and Lassila & Tikanoja?
Gæst
Gæst
Thorleif, Jeg har længe gerne villet tage positioner i Nokian og Kone. Jeg anser begge virksomheder som kvalitetsselskaber, hvor særligt Kone i mine øjne står ud som et virkelig veldrevet selskab. Hvilke prislejer vil du mene at de er købsmodne i?
Gæst
Gæst
Hej Lars, Tja, det er et godt spørgsmål. Hvornår er det bedste tidspunkt at købe en langsigtet vinder? Jeg er bange for at svaret er, at købstidspunktet er underordnet! Beklager, hvis svaret er forvirrende.
Gæst
Gæst

Hei Thorleif. Jeg har stor respekt for dine analyser, og følger din nordnetportefølje og blogposts nøye. Men jeg synes du er litt på et sidespor her. Selv om en langsigtet vinner som regel er en god investering, så kan vel ikke kjøpstidspunktet være underordnet? Hva med en investering i Cisco, Microsoft eller Oracle i år 2000? De har da vært langsiktige vinnere, men er først nå begynt å komme opp på nivået de lå på den gang. Ekstreme eksempler, men dog. “Your goal as an investor should simply be to purchase, at a rational price, a part interest in an… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link