Nordnetbloggen

FED: “Whatever it takes, as long as it takes”

Den amerikanske centralbank FED er bekymret for den amerikanske økonomi. De vil hjælpe og gøre alt hvad der skal til og det sender aktierne på himmelflugt:

  • FED med centralbankchef Jerome Powell kommunikerede i går, at den amerikanske økonomi har brug for en markant understøttelse i en længere periode
  • I praksis betyder det, at renten vil forblive i niveauet 0-0,25 indtil arbejdsløsheden falder til fuld beskæftigelse.
  • Arbejdsløsheden i starten af året, før Coronavirus, var på 3,5 %. FED presser stimulansspeederen helt i bund og holder den der i hvert fald det kommende år, hvis ikke længere
  • Aktierne reagerede markant på udtalelserne med meget store stigninger, som for Nasdaqs vedkommende betyder, at hele årets nedtur på indeks- men ikke enkeltaktieniveau er blevet ”visket” væk
  • En anden ting som fik aktierne til at stige var Gilead Sciences udmelding om at deres produkt Remdesivir i forsøg har en positiv indvirkning på patienter med Coronavirus. En behandling går hurtigere end en vaccine, som først formentlig vil være klar og produceret i storskala om nogle kvartaler.

FED er en meget stærk modstander

På aktiemarkedet findes et gammelt men meget aktuelt mundheld. Man skal ikke sætte sig op imod FED (Do not fight the FED). De har viljen og de økonomiske ressourcer til at bekæmpe nedture. Det er svært helt at forstå, at den nedtur som på indeksniveau truede med at cutte 30-40 % af de amerikanske aktier, er blevet decimeret til kun små fald. Især forskellen mellem de mange øjeblikkelige arbejdsløse og aktiernes udvikling virker mærkelig. Det varer længe inden verden bliver helt ”normal” igen, hvad det så end vil sige. Noget er dog helt som det plejer: Når nøden er størst er FED nærmest og stærkest: På aktiemarkedet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Flemming Møller
Flemming Møller
2020-04-30 21:48

Hej Per Hansen, Jeg har gennem mange år fuldt dig – faktisk helt tilbage fra da du arbejdede i Jyske bank. Har altid syntes du både har været saglig, veloplyst og god til at kommunikere selv svært forstålige termer – ingen tvivl om det. Så tak for det Per. Men i forhold til netop den amerikanske centralbank FED du netop har har skrevet om, er jeg i al beskedenhed nødt til at bede dig om at læse på lektierne. For der er meget der tyder på, at du ikke kender til baggrunden for oprettelsen af FED og ikke mindst hvad… Læs mere »

Vilja
Vilja
2020-05-08 10:19

Jeg synes udtrykket “Don’t fight the FED” bliver brugt meget for tiden, og med god grund, men når jeg ser på tidligere recessioner, så er det lidt for forsimplet hvis man ikke tilføjer noget om tidshorisonten. Ja, aktierne stiger normalt i 3-6 mdr efter FED har gjort deres ting, men så tager realøkonomien over igen (tjek f.eks. Dow Jones i samtlige tidligere recessioner). Der kommer som regel en lavere bund i aktiemarkedet inden recessionen er ovre. Som før omtalt, så hjælper FEDs intervenering normalt i 3-6 mdr, hvorefter virkeligheden overtager – måske kan det vare lidt længere tid denne gang… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link