Nordnetbloggen

FED hæver renten, mens investorer spejder efter næste recession

Den amerikanske centralbank, FED hævede onsdag helt som forventet renten med 0,25 % point til niveauet ”2-2,25 %” for FED funds. Aktieinvestorerne reagerede lettere negativt på meddelelsen, mens obligationsinvestorerne derimod takserede rentestigningen i FED Funds til rentefald i obligationer med længere løbetid. Investorerne forbliver meget skeptiske med hensyn til den økonomiske udvikling og vækst i tiden efter 2018, hvor Trumps skattelettelser får mindre betydning:

  • FEDs nye (og gamle) rentedots tilsiger stadig, at renten vil blive hævet 4 gange indtil ultimo 2019. Det svarer til en FED funds rente, som er lidt over den aktuelle 10 årige rente og rentekurven forbliver dermed ekstremt flad.
  • FED fjernede ”accomodative” i sit sprogbrug om renten. Pengepolitikken opleves altså ikke længere som særlig lempelig
  • FED introducerede 2021prognoser, som var mindre aggressive end investorerne antog med hensyn til vækst, inflation og arbejdsløshed.

FED mindre høgeagtig

Aktieinvestorerne tog det generelt roligt og obligations-ditto reagerede med forsigtige rentefald efter FEDs beslutning. FEDs prognoser for tiden efter 2020 blev opfattet som mindre høgeagtige end investorerne havde forventet.

Flad rentekurv signalere recessionsfrygt

Rentekurven forbliver meget flad og investorerne er meget mere fokuserede på, hvad der sker med den amerikanske økonomi og vækst, når den finanspolitiske vækstpris for Trumps underfinansiererede skattelettelser skal betales på et tidspunkt. Det er altså business as usual: Investorerne holder kikkertøjet skarpt rettet mod den næste recession og reagerer end ikke med en 1:1 ændring i forholdet mellem FED Funds og markedsrenterne.

Ændrer ikke noget for aktier, her og nu

FEDs renteudmelding og den fortsatte investorskepsis ændrer efter min mening ikke noget ved aktieudsigterne. Jeg tror fortsat på moderate afkast den resterende del af året. Det er dog efter min mening hverken tid til at øge eller reducere den generelle aktieeksponering. Samtidig er det værd at holde meget øje med om investorskepsissen med hensyn til den amerikanske rentekurve og frygten for den næste recession ændrer sig. Hvis rentekurven flader yderligere, kan det være et signal om, at det er tid til at reducere i sin aktieeksponering

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link