Nordnetbloggen

En smart opsparing i verdensklasse

Med Smarte Porteføljer får du adgang til en helt ny type af forvaltning. Det er innovative porteføljer med unikke egenskaber, som balancerer fordelingen mellem risiko og afkast på en smartere måde. Her kan du møde David Envall, som har arbejdet intensivt med Nordnet Smarte Porteføljer – allerførst får du svar på, hvad det særlige ved porteføljerne er:

Det er en mere gennemtænkt forvaltning, som ikke bare fungerer, når aktiemarkerne går godt – men som også kan modstå barske klimaer og turbulente perioder. Vores løsning er at tage diversificering til et helt nyt niveau. Mens de fleste fonde fokuserer på en relativt statisk fordeling mellem aktier, renter og lidt råvarer, Smarte Porteføljer er mere fleksible og tilpasser fordelingen løbende.

Hvordan gavner det vores kunder?

De har mulig for at få et godt resultatet – uanset klimaet på markedet. Når markedet går godt, skal de have merafkast, og når det går dårligt, skal tabet blive mindre. Det er vores målsætning.

Hvordan lykkes I med det?

Vi har en usædvanlig stor bredde i forvaltningen med mange forskellige aktivklasser. Desuden arbejder vi med såkaldte faktorinvesteringer, noget som giver os mulighed for at opnå en lavere korrelation med markedet end traditionelle aktiefonde. Forvaltningen fokuserer på tre områder: vækst, inflation og renter. Ved at følge og tilpasse beholdningen af disse, kan vi levere over tid.

Du siger, at porteføljerne er mere end bare fonde. Hvad mener du med det?

Det her er et koncept med indbygget rådgivning. Vi finder frem til kundens investeringshorisont, risikovillighed og risikokapacitet og så kan vi anbefale den rette portefølje til hver kunde. Jeg vil påstå, at vi er ekstremt langt fremme, når det kommer til denne digitale rådgivning. Ingen kunde får de samme spørgsmål, i stedet bygger hele processen på, hvad kunden svarer og hans eller hendes individuelle behov.

Som en rigtig rådgiver eller hvordan?

Det her er en rigtig rådgivning. Men vi har fjernet den menneskelige faktor, fordi vi mener, det er bedre for kunderne.

Og prisen?

Prisen er selvfølgelig et centralt spørgsmål. Ved at fjerne den traditionelle forvalter og rådgiver har det været muligt at skabe omkostningseffektive porteføljer, der koster mellem 0,79 og 0,99 procent. Det er billigt sammenlignet med det full service-produkt, man får – og andre aktører tager dobbelt så meget for lignende produkter.

Nu har fondene eksisteret i et halvt år. Hvordan har de præsteret indtil videre?

Vi lancerede fondene lige inden turbulensen på markedet i efteråret, og vi er ret tilfredse med resultatet. Præcis som vores historiske simuleringer viser, lykkedes det os at aftage nedgangen og samtidig deltage i opsvinget, da det skete i begyndelsen af året. På Morningstar slår vores fonde de fleste andre fonde inden for tilsvarende kategorier.

Hvem passer fondene til?

Alle som vil have en langsigtet opsparing, som passer sig selv. Alle kan med fordel investere i Nordnet Smarte Porteføljer. Man skal naturligvis være opmærksom på de skattemæssige konsekvenser ved, at Smarte Porteføljer er lagerbeskattede og går i kapitalindkomsten.

Læs mere om Nordnet Smarte Porteføljer her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Poul Otto Gade
Gæst
Poul Otto Gade
Jeg er inde på hjemmesiden og leder efter fanen produkter, som åbenbart er indgang til smartprodukterne Hvor finder jeg indgangen

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link