Nordnetbloggen

Et studie i god ledelse – på besøg hos Gabriel A/S

Dette indlæg er markedsføring.

Investorpræsentationer, årsrapporter og nøgletalsanalyse er selvfølgelig et vigtigt udgangspunkt, når vi skal vælge hvilke aktier, der skal indgå i StockPicks portefølje. Men det vigtigste er, at forstå de forretninger, vi investerer i, til bunds. Har vi tiltro til den daglige ledelse, forstår vi det marked, selskaberne agerer på, og er det en veldrevet virksomhed med et potentiale for fremtidig vækst? For at kunne vurdere dette, besøger vi virksomhederne, vi investerer i.

Senest har vi været på besøg hos den Ålborg-baserede møbeltekstilvirksomhed Gabriel A/S, hvor CEO Anders Hedegaard Petersen endnu en gang overbeviste os om, at det er en god investeringscase med yderligere potentiale.

Kort om Gabriel A/S

Gabriel producerer tekstiler til møbelindustrien og har rødder helt tilbage til 1851. Virksomheden har været god til at tilpasse sine ydelser og løsninger til kunders behov. Fx producerer man hele møblet for kunden, hvis det ønskes. En stærk udviklingsafdeling sikrer løbende nye produkter og kvaliteter. Det betyder, at Gabriels kunder hjælpes helt i front med de bedste produkter, og derfor står godt hos slutkunden. Gabriel har på den måde over årene opbygget en loyal kundebase blandt de største møbelproducenter i hele verden.

Hvorfor passer Gabriel så godt ind i PP Capitals investeringsfilosofi?

Vi investerer gerne i virksomheder, hvor ledelsen er dygtig. I denne virksomhed er ledelsen efter vores vurdering blandt de bedste, vi har mødt. Dertil kommer, at ledelsen personligt har investeret i en betydelig ejerandel i selskabet. Det skaber på samme tid høj loyalitet og høj motivation overfor virksomheden.

Der er en særdeles stærk styring af salgsindsatsen i forhold til prissætning af produkterne. Dette kombineret med den konstante produktudvikling og det, at der er tale om et nichemarked gør, at lønsomheden er høj og må forventes at forblive høj.

Der har igennem de seneste år været en markant vækst i virksomheden. Seneste kvartalsregnskab viser fremgang i omsætningen på 14 procent og en fremgang i EBIT på hele 21 procent. Virksomheden er præget af en fornuftig investeringsfilosofi, hvor der investeres i udvalgte nye områder uden at sætte det eksisterende over styr. Det giver samlet et indtryk af en virksomhed, hvor der er fokus på kerneforretningen, og hvor der sættes høje, men også realistiske mål.

Et besøg hos en virksomhed giver også et indblik i værdierne og hvordan det er, at arbejde dér. Hos Gabriel oplevede vi en arbejdsplads, hvor det er godt at arbejde, hvor værdierne er på plads og hvor der derfor er basis for at nøglemedarbejdere bliver.

Derfor er potentialet stort i Gabriel

Aktien er efter vores vurdering lavt prissat i forhold til potentialet. Da en stor del af aktierne ligger fast hos syv aktionærer, skal der ikke ret stor interesse til i markedet, før vi kan se et kraftigt kursspring.

Der har tidligere været markant kursudvikling i aktien: I sommeren 2015 lå den i kursniveauet 200, mens den i efteråret 2016 kom over kurs 600. Efterfølgende har den de seneste 2,5 år ligget nogenlunde på det niveau, uanset en markant stigning i aktiviteterne. Omsætningen er således vokset fra 390 mio. i regnskabsåret 15/16 til 599 mio. i regnskabsåret 17/18 og nettooverskuddet er øget fra 34,3 til 45,2 mio. Samlet set ser vi et grundlag for at aktien inden for de næste to år skal handles i kursniveauet 800-900.

Den eneste usikkerhed, der er omkring aktien, er en ret lav likviditet samt følsomhed overfor konjunkturer. Givet den historisk stærke performance selv under finanskrisen kombineret med lange kontrakter med kunderne, høje margins og stærk ledelse samt høj grad af omstillingsparathed, føler vi os dog ganske trygge ved denne risiko.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link