Nordnetbloggen

Et marked præget af usikkerhed

Som ny Blogger hos Nordnet vil jeg starte med at introducere mig selv. Jeg er 49 år gammel og driver selskabet Aktieinfo.net. Udover mig selv består Aktieinfo.net af chefanalytiker Lau Svenssen, Uffe Madsen, bosat i Spanien og André Perman, bosat i San Francisco. Personligt har jeg investeret aktivt i aktier i mange år med de Ups and Downs det uvægerligt giver. Jeg har en baggrund fra bankverdenen, herunder flere år som investeringsrådgiver i Luxembourg.

Markedet er i min optik præget af stor usikkerhed, og jeg tror jeg ikke problemerne på de finansielle markeder er ovre. De børsnoterede selskaber har imidlertid nydt godt af den lave rente, og mange har brugt det sidste 1½ år på at trimme sig. Det er sket ved afskedigelser og andre besparelser. Selskaberne klarer sig derfor ganske godt indtjeningsmæssigt, men salget vokser endnu ikke. Det vidner om svage økonomier generelt set.

Der udestår mange udfordringer at blive løst. EU har lappet på problemerne, men de er ikke løst. Se blot på Spanien, hvis kreditværdighed Fitch i forrige uge nedjusterede. Og hvad værre er: De truer med at nedjustere Frankrigs kreditværdighed. Hvordan mon de finansielle markeder vil reagere, såfremt det kommer til at ske? Nu melder Ungarn sig også i rækken af lande med økonomiske problemer. Det ulmer rundt omkring i krogene og der hersker rådvildhed på de bonede gulve i Europa.

Jeg tror, at USA som den første store aktør er på vej ud af krisen, men det bliver svært at opretholde den nuværende vækst på 3,0% set i Q1 2010. Kina er stadig trækhesten, men her tales der om åbenlyse problemer med et overophedet boligmarked og regeringen søger bevidst at sikre en blød landing af økonomien for at undgå en krise, hvor det hele svinger over i den anden grøft. Det ser ud til at lykkes for kineserne, men konsekvensen vil være at vinden går ud af sejlene i den globale økonomi. Kina er det eneste sted, hvor økonomien reelt er i kraftig vækst.

Summa-summarum: Jeg ser større risiko for store kursfald end for markant stigende aktiekurser i de kommende måneder. Opad er mit gæt, at C20 ikke vil kunne stige over 400, og at det er et spørgsmål om tid, før vi ser brud under 370. Jeg betragter markedet på helt kort sigt for tiden. Og i min optik skal vi ned, hvorfor jeg ynder at gøre brug af køb af svenske XACT Bear, hvor jeg kan tjene 1,5% for hver 1% det svenske indeks falder. Får jeg ret i, at markedet skal ned, så tjener jeg altså penge herpå. Min største frygt er, om der allerede er for mange andre, der ligesom jeg satser på aktiekursfald. Hvis det er tilfældet, så er chancen for at jeg får ret, nemlig mindre. Jeg har været inde på www.xact.se og set, at 56% af positionerne i XACT er Bullish mens 44% er Bearish. Disse tal viser, at mange tilsyneladende tænker lidt som jeg selv, hvilket jeg betragter som et lille faresignal for min strategi. .

Ud fra en kortsigtet tankegang overvejer jeg køb af BP, som er faldet fra kurs 6,5 GBP før olieudslippet til nu 4,4 GBP. Det har barberet ikke mindre end 355 mia. kr. af aktien værdi. Så stor bliver regningen vel næppe, og en Rebound er mulig.

En af mine kæpheste har i det seneste år været Maconomy. Det amerikanske selskab Deltek har budt 20,5 DKK for aktien, hvilket vil give mig en pæn stor gevinst. Jeg så helst at Maconomy ikke blev solgt, idet jeg ser et stort potentiale i aktien på sigt, men sådan bliver det næppe. Jeg må tage til takke med at sælge til kurs 20,5, med mindre der skulle komme en ny aktør ind i budkrigen. Det anser jeg dog ikke for særligt sandsynligt.

Jeg vender tilbage med et nyt Blogindlæg om en uges tid. Du er velkommen til at skrive til mig via Aktiedebatten på aktieinfo.net samt gøre brug af vore services hos Aktieinfo.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link