Nordnetbloggen

Er Teva “too cheap to ignore”?

Onsdag blev det den internationale storbank UBS’ tur til at kigge Teva over skulderen og forudsige fremtiden. I en stor rapport blev det konkluderet, at Tevas aktie ganske enkelt er ”too cheap to ignore”, og aktien steg med 4 %. Konklusionen er ligeså klar og indlysende, som den er helt rigtig, og så er den tilmed ikke spor ”aggressiv” i sine antagelser – nærmest det stik modsatte.

UBS (samt kommentarer)

  • Teva gældsproblemer er nok store, men de kan håndteres. Kommentar: Kåre Schultz har en klar plan for nedbringelsen af gælden og den bliver fulgt til punkt og prikke. Samtidig har Kåre Schultz udelukket en udvandende aktiekapitaludvidelse på det nuværende og forkerte tidspunkt.
  • I stedet for 6x den forventede indtjening burde prisfastsættelsen snarere være 9x indtjeningen. Kommentar: Historisk har Teva handlet på 8-20x indtjeningen og 10-12 gange vil ikke være hverken usædvanligt eller urimeligt.
  • UBS tager udgangspunkt i konsensus estimaterne. Kommentar: I starten af 2018 lå konsensus for 2018 på 2,90 USD per aktie. Siden tog Kåre Schultz det ned til 2,25-2,5 for at lave en klassisk Kåre Schultz, hvor han “lowballer” forventningerne og siden overgår dem med en stor margin hver gang. Indtil videre har han overpræsteret 3/3 gange og 2018 kan meget nemt slutte med en samlet indtjening, som ligger ca. 0,75 USD per aktie højere end hvor året begyndte. Det er 25 % over ”konsensus. For de kommende år – 2019/2020 ligger konsensusestimaterne ligeså meget for lave eller mere, som de har gjort for 2018. En indtjening på 4-5 USD per aktie i 2020 er fortsat meget realistisk
  • Teva vil, ifølge UBS, nå en samlet omkostningseffektivisering på 3,6 mia. over tid. Kommentar: Kåre Schultz har ”lovet” 3 mia., men reelt stiler han givetvis markant højere. 3 mia. er det tal, som han er sikker på, at han kan overgå i et worst case scenarie. Måske kommer der allerede i forbindelse med aflæggelse af 2018 regnskabet en opjustering af omkostningspotentialet?
  • UBS antager at nye produkter kan udligne det pres der er på først og fremmest sclerose midlet Copaxone, som er gået af patent. Kommentar: Det er selvsagt en mulighed, men også en risiko. Teva er bl.a. i hård konkurrence med Amgen og Eli Lilly på migrænemarkedet.

Lave forventninger giver fortsat fordoblingspotentiale.

Kommentar: Siden Kåre Schultz kom til Teva er der sket meget. Der er en plan for gælden, som løbende bliver nedbragt. Omkostningerne er under kontrol og på vej ned. Det generiske prispres på især det amerikanske marked er aftagende og Teva og Kåre Schultz har i 3/3 tilfælde overgået indtjeningsforventningerne. Kombinationen af positive indtjeningsoverraskelser og en prisfastsættelse, som over de kommende år sandsynligvis vil gå op, giver fortsat et fordoblingspotentiale eller mere i Teva. Ikke kun meget langsigtet, men også allerede i løbet af de kommende år.

Anm: Jeg ejer aktier i Teva

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

1
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Man skulle tro at Nordnet selv havde købt en ejerandel i Teva

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link