Nordnetbloggen

ECB: Er Bazookaen stor nok og følger der tilstrækkelig med ammunition med?

Så kom dagen som mange investorer har ventet på meget længe. Spørgsmålet er om ECB er i stand til at levere på de meget høje forventninger?

  • Investorerne forventer at ECB sænker renten med 0,20 procentpoint frem mod årsskiftet. Formentlig i 2 omgange af 0,10 og altså med 0,10 procentpoint i dag.
  • Den nuværende depositrente er minus 0,40 procent.
  • Investorerne forventer, at ECB kommer med vognladninger af ny likviditet.
  • Investorerne forventer, at ECB vil undgå, at bankerne kommer til at betale endnu mere i negativ deposit ved et 2-strenget system.
  • Investorerne håber på, og det er det kildne punkt og reelt det eneste sted, hvor usikkerheden er stor, at ECB genoptager sit obligationsopkøbsprogram.

Høje forventninger – QE afgør om investorerne bliver skuffede

Investorerne har meget høje forventninger, og det er et åbent og godt spørgsmål, om ECB kan levere det som investorerne forventer. EUR er blevet svækket, renterne er faldet massivt og investorerne har ikke kun indstillet sig på yderligere rentefald og flere penge, men også at ECB genoptager sit obligationsopkøbsprogram, som blev afsluttet i 2018. De seneste inflationsdata tilsiger, at de kan gøre det. Kombinationen af lavere renter og et kvantitativt opkøbsprogram kan have en dobbelt effekt. På den ene side vil det forankre renten på meget lavt niveau. Samtidig vil det også øge det nedadgående rentepres, idet forudsætningen for at kunne købe obligationer formentlig er den samme som sidst: Den effektive rente i papiret skal være på mindst depositrente-niveau.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link