Nordnetbloggen

Episode 6 – Kan man låne sig til rigdom?

Når investering for lånte midler kommer på tale, så deles vandene som regel. Det skyldes i en vis udstrækning den måde, lånefinansieret investering sker på. Lånefinansering kan være en aktiv investeringsmedspiller, hvis du sørger for at minimere dine risici:

  • Du har en god finansiel disciplin
  • Din investeringsmæssige tidshorisont er tilstrækkelig
  • Din portefølje har en god spredning (antal af forskellige værdipapirer og fordeling på selskaber i forskellige brancher)

Nøgleordet er spredning. På den måde kan du både sikre dig den lavest mulige rente, samtidig med at du bevarer overblikket og kontrollen over dine investeringer.

Udover at tale om lånefinansieret investering, så kommer vi også ind på råvarerelaterede selskaber, der med stigninger over de seneste uger har været i kursmæssigt fokus.

God fornøjelse med ugens podcast!

Bemærk, at podcasten holder efterårsferie i uge 43. Vi er tilbage med fornyet energi i episode 7 den 29. oktober.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

6
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst

Kære Per Jeg forstår altså ikke helt super lånet. Hvis man har 5 aktier af 20 pct. i porteføljen, så kan man låne efter super lånet. Hvis en af de 5 aktier, pludselig dobbles i værdi, så er sikkerheden i depotet samlet set umiddelbart større, men man kan ikke længere bruge super lånet. Eneste konsekvens er, at når en aktie stiger, skal man sælge, og falder den skal man supplere op. Det er på mig alt det, som jeg ihvertfald aldrig har tjent penge på. De få gange ting er gået godt, er når aktier har fået lov at blomste… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Anders Per har ferie i denne uge, så jeg hopper lige med på tråden… Det hele handler om spredning. Et eller få selskaber må ikke kunne vælte læsset. Formålet med Superlånet er, at belønne lav risiko med en lav (lavere) rente. Eftersom man kan låne med sikkerhed i eksisterende værdipapirer ville nogle kunder blot øge risikoen hvis et selskab øger i værdi. Det ønsker vi ikke. Hensigten er ikke at nogle skal kløjs i det, hvorfor vi også i udsendelsen snakker om det at have stor spredning og lav vægtning af enkeltpositioner. Bedste hilsner Jacob
Gæst
Gæst

Jeg synes også I kom godt omkring det i udsendelsen. Jeg kender bare mig selv godt nok til, at det er lige præcist sådan noget som vi ske for mig. Aktier vil dobble i værdi på kort tid, andre vil tabe.. Jeg forstår bare ikke, hvorfor I ikke laver en ekstra variant, hvor super lånet kan bruges ved folk med mindre spredning men ekstra stor sikkerhed. Det ville få lånet til at få mere alm udbredelse. Jeg ville ihvertfald selv bruge til at kunne skrue lidt op for de aktier, hvor jeg vil tro med rimelig sikkerhed, at de kan… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Anders Hvis man går efter Superlånet Rabatniveau 2 (aktuel rente 1.99 %) må den største enkeltaktie udgøre lidt mere, nemlig 25%. Men ja, det er naturligvis langt fra de 40%. Jeg har noteret mig din feedback og vil love dig at vi fortsat ser på, hvordan vi bedst muligt kan udvikle vores produkter! Bedste hilsner Jacob
Gæst
Gæst

Det er meget fint. Det er da sikkert også komplekst, hvis man har for mange forskellige regler for belåning. Omvendt er ret sikker på, at det er et reelt problem for mange, også af den simple årsag, at dem der måske har størst fordel af gearing er dem, som er ved at akkumulere en formue, og dermed løbende sparer yderligere op. Mens for dem som enten er pensionister, eller godt på vej dertil, nok er dem med de største formuer, men hvor det nok ikke vil svare sig at geare, for pengene skal ud indenfor overskuelig fremtid. I øvrigt et… Læs mere »

Gæst
Gæst
Hej Jacob Ville lige høre om du har noget kendskab til Barrick Gold corp. Eller der måsker er andre der har. Jeg ved godt det ikke har noget med de andre spørgsmål at gøre. Håber det er ok:) MVH. Jacob.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link