Nordnetbloggen

Episode 15 – Hvad byder 2016 på?

Godt nytår!

Investorerne har sagt farvel til et godt dansk aktieår i 2015. Derimod har der ikke været så meget at grine af og aktiesmile over, hvis man ser ud over den investeringsmæssige danske næsetip. Aktieindeks globalt set har givet afkast på, eller under, det langsigtede gennemsnit, og eksempelvis skuffede de amerikanske aktier i 2015 med et lille fald.

I episode 15 beskæftiger vi os med året 2016 og forventninger til udviklingen i nogle af de investeringsmæssige nøglekomponenter, som er – og fortsat forventes at være – investorernes omdrejningspunkter. USD, renter, oliepris og ikke mindst den aktuelle uro i Kina er væsentlige bestanddele, når man skal komme med et kvalificeret bud på aktiekursudviklingen i 2016.

Vi kommer også ind på hvilke danske børsnoteringer, vi med størst sandsynlighed vil se i årets løb. Jacob og jeg berører endvidere ”Brexit” – altså risikoen for at Englænderne træder ud af det europæiske samarbejde.

På baggrund af et spørgsmål fra en lytter nævner vi to bøger om fundamental analyse i ugens episode. Du kan læse bøgerne online: The Intelligent Investor af Benjamin Graham og Find de bedste aktier af Per Juul. Vi nævner også investotopia.com, hvor du kan læse om investering generelt.

God fornøjelse med ugens episode!

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-01-12 21:18

Mange ting kan ændre sig lyn hurtig, det er svært at forudsige fremtiden

F.eks. ser lige nu ser man at nogle OPEC lande i dag har givet til kende at de ønsker et emergency meeting i OPEC

Gæst
Gæst
2016-01-14 05:01

Hej Per

Hvis olien går ned på 20-22 us dollar og aktiemarkedet vælter mere end nu, kan du se at man griber ind (G20 lande) eller hvordan ligger verden her ?

Gæst
Gæst
Svar til  Anonymous
2016-01-14 14:39

Hej Kenneth

Tak for dit input. Vi har taget det med i dagens episode af For Pengenes Skyld.

Jeg ved vores teknikker sidder og arbejde på at få den ud i løbet af den næste times tid.

God lytning!

Jacob Christian Andersen

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld