Nordnetbloggen
Flemming Kozok
Aktiv investor

En velsignet kombination: Similaritet – Volatilitet – Likviditet

I forlængelse af det nylige blogindlæg, ”1 mio. kr. på én dag: Intet nyt er godt nyt” er jeg blevet mødt af stor interesse for at høre yderligere i forhold til hvordan dette er muligt, ikke mindst uden brug af gearing. Jeg handler typisk uden brug af gearing og anbefaler i øvrigt ikke brug af samme.

Dette blogindlæg handler således om grundlaget for opnåelse af større indtægter indenfor korte tidsrammer. Her ligger nøglen som altid i handelstilgangen. Det kan således også være svært at beskrive direkte og konkret, idet flere faktorer som altid gør sig gældende i f.m. eksekvering. Faktorer som den enkelte bør arbejde med i individuelt personaliseret tilgang og metode. – Men ikke desto mindre findes visse fundamentale elementer jeg vil fremhæve som grundlag for opnåelse af større indtægter indenfor ganske korte tidsrammer (sekunder/ minutter/ timer). Disse gælder alment og således også i det pågældende, konkrete tilfælde, som resulterede i samlet, realiseret indtægt på ca. 739.000 kr. på én dag.

Der er tale om det jeg kalder ”en velsignet kombination” af følgende:

–          Identifikation af similaritet

  • Når man har handlet i mange år har man både handlet og observeret et utal af setups i markedet. Det betyder at man i øget grad vil møde similaritet i diverse setups. På den konkrete dag var der tale om en aktie jeg har handlet flere gange over en årrække. Jeg refererede i det konkrete tilfælde til et lignende setup i samme papir tilbage fra september 2009 og eksekverede derefter.

–          Ekstrem volatilitet

  • For at generere stor indtægt på kort tid skal der arbejdes med volatile aktiver. I det konkrete tilfælde var der tale om det der kan kategoriseres som ekstrem volatilitet på dagen. Denne kategori er særligt risikabel og kræver således stor fokus på risikostyring, som jeg også har behandlet her på Nordnetbloggen. På samme tid åbnes som bekendt for større indtægter (risk/reward!).

–          Tilstrækkelig likviditet

  • Uagtet stimuleret krav om volatilitet vil man først kunne tjene særligt store beløb såfremt det kan lykkes at allokere relativt betydelige beløb. Det stiller naturligt krav til likviditeten i aktivet. I det konkrete tilfælde var det fint muligt at foretage entry og exit med betydelige beløb. Dog anbefaler jeg fortsat særlige strategier for både at ”bygge” såvel som afhænde positioner af en vis størrelse, således også i dette tilfælde.

Alt i alt kalder jeg ovenstående for en ”velsignet kombination”, vis primære drivkraft er drevet af punkt 1 som besidder den største styrke. Det er her selve analysedelen er placeret. At kunne ”kalde” muligheden i markedet baseret på erfaring er et stærkt privilegium. Det er således også denne som afvejer nævnte elementer og til syvende og sidst danner grundlaget for handlen. Og det er den som giver en nødvendig ro til at turde eksekvere, hvilket for såvel novicen som den øvede handler kan være en betydelig udfordring.

Roen opnås når man kan nå dertil hvor setuppet kan karakteriseres som ”low risk, high probability”. Dette er altid det ypperste at opnå, og det er typisk erfaring der yder bistand i den sammenhæng. ”Low risk high probability” indenfor særligt volatile aktiver er en ganske særlig sag, som jeg personligt fokuserer meget på. Det repræsenterer i sin implicit kontrære natur et ganske særligt arbejdsområde. Mere herom i et senere blogindlæg.

Mere generelt repræsenterer det en stor kvalitet i repertoiret at kunne trække på erfaring. Der er tale om viden som man ikke læse sig til. Erfaring giver ro. Ro i handel kan være en sjældenhed. Ro medvirker også til et anderledes overblik. Alt sammen trækker i den rigtige retning. Det er ingen garanti for at vurderinger er rigtige, men det trækker i den rigtige retning. Problemet er blot at vejen dertil er lang – den skabes ved at arbejde med tingene og ikke ved blot at læse en god bog, selvom en sådan også kan bidrage fint til repertoiret.

Ovenstående kombination repræsenterer en for nogle måske overraskende betydelig del af selve grundlaget for at kunne opnå betydelige indtægter indenfor korte tidsrammer. Denne kombination er dog rent ikke-teknisk og ukonkret i forhold til selve eksekveringen som er den anden, nødvendige side af sagen. Den tager vi hen af vejen.

/ Følg løbende mine opdateringer på twitter.com/flemmingkozok

/ VIDSTE DU: At jeg tilbyder personlig undervisning i Active Trading? Hør mere via e-mail: flemmingkozok@gmail.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

16 Kommentarer på "En velsignet kombination: Similaritet – Volatilitet – Likviditet"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Alex
Gæst

hej Flemming,

ved du er fan a ‘ Reminiscences of a Stock Operator’ -ligesom mig! Har du 1 eller 2 andre bøger som du kan anbefale for en daytrader?

Henrik
Gæst

Hej.
Hvilke amerikanske aktier vil du anbefale hvis vi snakker investering over en 1 til 2 år?

Og hvilke aktier er typisk fordelagtige på en kortsigtet bane?

Hvor finder du typisk nyhederne henne, så du har en ide om hvilke du skal handle som daytrader?

Jeg synes lidt at Nordnet halter når det gælder investering i amerikanske aktier, hvilken anden platform er fordelagtig der? – eller også er det bare mig som ikke har opdaget fidusen her på Nordnet når det gælder amerikanske aktier

Lars
Gæst

Du har tidligere nævnt en gevinst på omkring 1 mio. og i går på 4.6 mio.

Hvor mange procent af din “indsats” er dén gevinst, om man må spørge?

Blot for at få en ide om hvad man kan forvente/håbe på 🙂

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.