Nordnetbloggen

Dramatisk fyring af ChemoMetecs succesfulde CEO

Efter fredagens overraskende melding om fyring af ChemoMetecs CEO Michael Eising, med denne tekst: ”Bestyrelsen i ChemoMetec skal hermed meddele, at der er truffet beslutning om ændring i direktionen. Ny direktør forventes at kunne tiltræde snarest muligt. På dette grundlag anmodes Fondsbørsen hermed om suspension af aktien”, ser vi risiko for yderligere kursfald, med mindre der kommer en rigtig god forklaring på baggrunden for fyringen af selskabets succesfulde adm. direktør. En sådan meddelelse venter vi i løbet af weekenden, og før åbning af markedet mandag kl. 9.00.

Aktien startede før meddelelsen i kurs 260, og var nede at vende i 180, før den lukkede i 205 fredag kl. 17. Det dramatiske kursfald skyldes især to forhold: For det første blev der i meddelelsen ikke givet nogen forklaring på fyringen, som efter det oplyste er med dags varsel. Og så gav bestyrelsens ønske om en suspension af aktien en ekstra oplevelse af, at der er sket uregelmæssigheder, som bestyrelsen havde brug for tid til at undersøge nærmere. For det andet er fyrede meget succesfulde Michael Eising blevet personificeret med ChemoMetec, som over de seneste år har været en enestående succes på det danske aktiemarked, med en kursstigning på flere tusinde procent over de seneste år. Læs resten af to siders analysen i lørdagens udgave af Økonomisk Ugebrev Formue.

Økonomisk Ugebrev Finans bringer i søndagens udgave endnu en del af sagen om Rene Sindlevs amerikanske biotekeventyr, Enochian. Sådan lyder indledningen: ”Sindlevs Enochian midt i det vildeste børsdrama: Pandoramillionær Rene Sindlevs børsnoterede biotekeventyr Enochian befinder sig for tiden midt i det vildeste børsdrama, hvor selskabet synes at gøre alt for at booste kursen, mens en gruppe shortere gør alt for at banke aktiekursen i gulvet. Imens kan 220 kändisdanskere se til fra sidelinjen, da de er bundet til deres investering på samlet over 100 mio. kr. frem til næste forår. Dramaet om børsnoterede Enochian har de seneste uger udviklet sig til noget, der ikke kan undgå at blive en børsklassiker, når undervisere på handelshøjskoler og universiteter i fremtiden skal fortælle om, hvordan aktørerne på børsmarkedet har mulighed for at påvirke en aktie i den retning, hvor de selv tjener penge.”

Læs også analysen ”Mystik om FN-selskab Waturu med børsværdi på halv mia. kr.” med følgende indledning: ”Det børsnoterede First North selskab Waturu, der arbejder med miljøteknologi, har endnu ikke fremvist færdige produkter til salg, har ikke produktionsanlæg eller bevist, at produktet er salgbart. Virksomheden har markedsført sig på den helt store miljøklinge, og det har effekt på børsværdien, som nu er en halv mia. kr. Økonomisk Ugebrev har stillet spørgsmål til selskabets ledelse, hvor vi her bringer svarene.

For børsnoterede Waturu startede det med børsnoteringen i maj i år, hvor selskabet i en farvestrålende flot virksomhedsbeskrivelse på 98 sider kunne fortælle en hot historie om en tilsyneladende revolutionerende miljøteknologi, hvor der allerede var indgået grossistaftaler med blandt andet internationale Saint Gobain. Der blev berettet om en enestående teknologi, og vist grafikker med finansielle fremskrivninger, som viste stigende omsætning fra ca. fem mio. kr. i år til 200 mio. kr. i 2022.”

Ugens Vindere og tabere: Blandt ugens vindere var igen flere biotekaktier, som blandt andet er drevet op af et forrygende rally i de amerikanske biotekaktier. Blandt ugens vindere var således Orphazyme med en stigning på 17 procent.

Også SAS fortsatte de seneste ugers solide fremgang på 12 procent, og aktien er nu brudt gennem 14 kroner lydmuren.

Vi bemærker også, at Bang & Olufsen igen begynder at vinde styrke, blandt andet med udsigt til flere produktlanceringer i selskabets andet halvår næste forår.

Veloxis nøjedes med et kursfald på ni procent til seks kroner, selvom selskabets store aktionærer har accepteret købstilbud på 4,5 kroner, og de resterende 19 procent småaktionærer er blevet tilbudt 6 kr. Ifølge Proinvestors Veloxis gruppe forsøger de mindre aktionærer at samle underskrifter med henblik på at skaffe mere end 10 procent for at forhindre en tvangsindløsning og løfte budkursen fra de 6 kr.

Morten W. Langer

Prøv 3 uger gratis og uforpligtende på Økonomisk Ugebrev Formue og modtag handelsbeskeder

Morten W. Langer
Morten W. Langer
Chefredaktør på AktieUgebrevet

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link