Nordnetbloggen

Invester i en smart portefølje

Nu præsenterer Nordnet et helt nyt koncept kaldet Smarte Porteføljer. Konceptet bygger på moderne kapitalforvaltning og er blevet til i samarbejde med JP Morgan, der er en af verdens førende investeringsbanker, i kombination med en digital rådgivningsmodel, udviklet af Nordnet.

Smarte Porteføljer består af tre fonde med forskellig risiko – Nordnet Smart 5, 10 og 15 – hvor tallet i fondens navn angiver risikoen beregnet som standardafvigelsen. Jo højere tal – desto højere risiko. Vi er meget stolte over disse fonde og synes, at de repræsenterer noget unikt på det danske investeringsmarked. Jeg skal forsøge at forklare hvorfor (jeg ved, at det kan blive lidt teoretisk, men hæng på…).

Med Smarte Porteføljer vil vi tilbyde investorerne et moderne produkt, som afspejler de seneste trends inden for kapitalforvaltning, og som ikke tidligere har været tilgængeligt for private investorer i Danmark.

Find ud af, hvilken portefølje der passer til din risikoprofil

De underliggende fonde i Smarte Porteføljer investerer i tre forskellige aktivklasser: aktier, obligationer og alternative investeringer som råvarer, ejendom og faktorinvesteringer i aktier. Det vil sige, at man som privat investor kan investere i en portefølje med en række forskellige kilder til afkast og hermed en lige så effektiv risikospredning, som ellers kun de professionelle pensionskasser kan komme i nærheden af. Det smarte ved fondene er samtidig, at de tilpasser fordelingen mellem de enkelte aktivklasser for at opretholde et konstant risikoniveau – uafhængigt af markedsudviklingen. Med Smarte Porteføljer kan man altså vælge at læne sig tilbage som investor, mens vi tager os af de løbende investeringer og sikrer, at de lever op til den valgte risikoprofil – og det vel at mærke uanset om markederne går op eller ned.

At markedsføre fonde med en fast procentuel andel af aktier har længe været enkelt og rentabelt for fondsforvaltere, men en bumpet rejse for dig som investor. Du får en portefølje, som oftest ikke stemmer overens med din individuelle profil, så du ender med en for lav eller for høj risiko. Oftest oplyses forvaltningens risiko som den andel aktier, fonden indeholder, hvor en ”balanceret” fond består af 40 % aktier og 60 % obligationer og en ”aggressiv” fond 75-100 % aktier og resten obligationer. Tanken er, at den ene aktivklasse skal være modvægt, når den anden falder, og derved skabe balance. Jeg synes, at den tankegang er både umoderne og forkert. De seneste 15 år har det været tydeligt, at forholdet mellem aktier og obligationer kan variere kraftigt, og studier viser, at mere end 95 % af udviklingen i en 60/40-fond kan skyldes aktiedelen. At kalde det balanceret er jo direkte forkert.

Inden du kan investere i en af fondene, skal du gennemgå en enkel digital rådgivningsproces og svare på en række spørgsmål om blandt andet risikovillighed, finansiel viden og investeringshorisont. Formålet med spørgsmålene er at fastlægge din investeringsprofil, så Nordnet kan anbefale den rette investering. Når du har svaret på spørgsmålene, kan du starte en månedsopsparing – og så kan du læne dig tilbage, mens vi passer forvaltningen og sørger for, at du altid har den rette risiko i porteføljen.

Vi håber, at I tager godt imod Smarte Porteføljer. Du kan læse mere om Smarte Porteføljer her.

Held og lykke med din opsparing!

Anne Buchardt, landechef, Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

27
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Stephan
Gæst
Stephan
Hvor kan jeg læse om de forskellige fondes ÅOP?
Mikael N.
Gæst
Mikael N.
0.79% – Smart 5 0.89% – Smart 10 0.99% – Smart 15 Tak, men nej tak…
Jesper
Gæst
Jesper
Ja, alt for dyrt – Smart 15 koster næsten 10k om året hvis man investerer 1M – ikke særlig smart.
jan
Gæst
jan
står ikke på listen over fonde på månedsops.
Peter
Gæst
Peter
Hvordan beskattes disse fonde i Danmark, hvis man investerer som frie midler? Er det lagerbeskatning og kapitalindkomst ligesom ETF’er? Kan de anvendes både i frie midler og i pensionsdepoter?
Peter
Gæst
Peter
Fondene beskattes som kapital-indkomst med lagerbeskatning, når der investeres med frie midler (fandt selv svaret)
mette
Gæst
mette
bliver det muligt med frie midler?
Erik W
Gæst
Erik W
Hej Mette. Det er ikke nødvendigvis en god idé hvis det er et almindeligt aktiedepot. Dette grundet lagerbeskatning som kapitalindkomst (ufordelagtigt i frie midler). Det er de færreste, som har skatteforhold, hvor den slags er gunstig. Derfor passer de bedre til et pensiondepot. Eventuelt passer de også i det nye aktiesparkonto, men det kan du ikke endnu få i Nordnet. (Jeg arbejder ikke hos Nordnet). Vh Erik
Erik W
Gæst
Erik W
Hej, hvis jeg kigger på Smart 15 hos Morningstar (fondskonde F000010FBZ, prøver at indsætte link nederst), ser det ud til at der lige nu er 0% aktier, 71,5% obligationer, og 36% kontant? Smart 10 og Smart 5 har lignende værdier. Til at starte med er det mere end 100% – er det fordi at obligationer er gearede? Men kan det virkelig passe, at der slet ingen aktier er i fondende lige p.t.? http://www.morningstar.dk/dk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F000010FBZ&tab=3
Michael
Gæst
Michael
Jeg er lidt ny i det her… Når nu der er tale om gearede investeringer, kan jeg så risikere at miste/skylde mere, end det jeg investerer?
Kjeld
Gæst
Kjeld
Hej Sanne. Så en webinar fra j.p. Morgan om fondene bag. Jeg forstod dem som om, at de er særligt møntet på folk tæt på pension eller på pension. Er det også jeres målgruppe for fonden? vil du vurdere, at den ikke direkte mønter sig til folk med frie midler, som ikke spare op til pension og eksempelvis skal bruge pengene om 10 år? Vh Kjeld
Arvi
Gæst
Arvi
Betale Smart fonder udbytte?
Ralle
Gæst
Ralle
Hej Hvordan skal det forstås, at fx Nordnet Smart 15 kan sammelignes med indekset “100 % MSCI All Country World Index IMI”? Hvis den nu er 100% sammenlignelig, hvorfor skulle jeg så ikke bare købe det passive indeks og spare en masse løbende omkostninger?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link