Nordnetbloggen

Det oversete marked

lars persson finland

Hvor mange danskere har finske aktier? I år burde vi alle have foretaget investering i de 1000 søers land, idet indeksene er steget med 8-12 pct. i år.

Blandt de mest stigende aktier på det finske marked er Neste 34,pct., Fortum 30,9 pct., Amer Sport 21,4 pct., Nokia 28,9  pct., og de to skov- og papirselskaber UPM-Kymmene  og Stora Enso med 21,9 pct., og 31,6 pct.

Trods de flotte stigninger i aktiekursen for mange af de store selskaber så ser de stadig interessante ud på de nuværende.

Amer Sport som netop har erhveret danske Peak Performance fra IC Group holder fast i den stigende tendens i aktien. Aktien har givet et afkast på 25,4 pct. i år. Aktien ligger i en stigende trendkanal og nærmeste modstandsniveau er ved kursniveauet 30 og herefter i niveauet 38, hvilket giver et potentiale i aktie på over 30 pct.  De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” på ugebasis i januar og de glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 27 som en støttelinie.
Momentum konsolidererer sig i øjeblikket og den sidste top i modellen er fra juni på ugebasis. RSI på ugebasis er ligeledes i gang med en konsolidering. RSI er i niveauet 65. Trods konsolidering ser det ud som et godt opsamlingsniveau på nuværende tidspunkt.

Nokia Renkaat (Nokia Tyres) har genetableret den stigende tendens efter et kedeligt forår, hvor aktien er gået fra 41 til 32 på 4 fra februar til maj, men siden er aktien steget og nu handles den i lige under 36. Stigningen betyder, at de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross ” på ugebasis, og det bekræftes med en øget omsætning i aktien. Der er ligeledes købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis. Stigningen i aktiekursen har trukket op i Momentum på ugebasis og den seneste bund ligger over den foregående bund, hvilket giver et positivt indtryk. Støtteniveau ved 35 skal holde og nærmeste modstandsniveau er ved 38 og herefter i niveauet 40,5-41, som tilbage i november og februar var et modstandsniveau. Aktien skal helst holde sig over 35 for den ser interessant ud.

Orion-aktien har været i en faldende tendens siden maj/juni 2017, hvor aktien toppede i 58,5. Siden har aktien været i en faldende tendens frem til juni/juli, hvor aktien ramte 23 og siden har den været i en stigende tendens og nu handles den i niveauet 31-32. RSI er oppe i 90, så der er lagt op til en pause i den stigende tendens.
Momentum på både uge- og månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen, men tage aktien med på kandidatbænken.

I Mid Cap segmentet ser følgende selskaber teknisk interessante ud

Bittium-aktien var i en faldende tendens frem til juli i år, hvor den fandt en bund i niveauet 4,7 og er siden handlet op i niveauet 5,3-5,6. Bittium toppede i maj/juni i 2017 i niveauet 7,88. De sidste 7 ugers stigning i aktien betyder, at de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra og signalmodellerne er i køb på ugebasis.

Der er en positiv tendens i Momentum, MACD og RSI er over 60 på ugebasis. Momentum på månedsniveauet er ligeledes i en stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau er ved  6,0 og herefter er der i niveauet 7,0. Den faldende trendkanal er blevet brudt og aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Outotec holder fast i niveauet omkring 6,0, som også blev testet i december. Faldet i kursen har sendt signalmodellerne i salg på ugebasis, men et brud af kursniveauet omkring 7-7,2 vil ændre det til et købssignal. Der er etableret bundformation i Momentum, RSI og MACD på ugebasis.


Momentum på månedsniveauet er endnu ikke vendt helt rundt og etablerede en stigende tendens.
Anbefaler at man tager aktien med på kandidatbænken.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link