Nordnetbloggen

Derfor tilbyder Nordnet ikke en aktiesparekonto fra 1. januar

Som en del af regeringens erhvervspakke indføres der en aktiesparekonto fra årsskiftet – men Nordnet kommer ikke til at tilbyde den nye kontotype før på et senere tidspunkt

Det er altid en god ting, når private investorer får nye og flere valgmuligheder. Og vi hilser selvfølgelig altid tiltag velkommen, som kan give flere private lyst til at kaste sig over investeringerne. Så som udgangspunkt er vi også positive over for strukturen i den nye aktiesparekonto – den kan både give en attraktiv beskatning og en mere enkel skatteindberetning.

Loftet på 50.000 kr. begrænser fordelene

Som vi ser det, så er det store problem ved den nye kontoform det loft, der er sat på indbetalingerne. Du kan nemlig maksimalt indbetale 50.000 kroner på aktiesparekontoen i 2019, hvilket begrænser fordelen ved kontoen markant.

Det kan betyde:

  • Med et årligt afkast på fx 5%, er forskellen på afkastet efter skat mellem aktiesparekontoen og et almindeligt aktiedepot kun 250 kr. det første år.
  • Hvis aktiemarkederne udvikler sig negativt, er der ikke fradragsret i aktie- eller kapitalindkomst.
  • Hvis du har en opsparing på mere end 50.000 kr., tvinges mange kunder endvidere til at have to forskellige kontotyper og opdele deres investeringer mellem forskellige skattemiljøer.

Hvor stor er forskellen?

ASK-kontoen kan kun benyttes til investering i aktieindkomstbeskattede værdipapirer, hvilket vil sige aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger, hvorfor vi i vores sammenligning har taget udgangspunkt i netop dette.

Efter 1 år er forskellen mellem aktiesparekontoen og et almindeligt aktiedepot på 250 kr. efter skat, hvis du realiserer gevinsten, når året er gået. Hvis ikke gevinsten realiseres, vil der faktisk være en større fortjeneste ved et almindeligt aktiedepot, da dette ikke er lagerbeskattet.

Sammenligning – efter skat – 1 år

Sammenligning – efter skat – 1 år
Aktiesparekonto Aktiedepot – realisering årligt Aktiedepot – ingen realisering
Totalafkast efter 1 år (5% udvikling) 52.075 51.825 52.500
Mer nettoafkast ved ASK efter 1 år N/a 250 -425

Vi prioriterer andre produkter

Vi forventer at lancere aktiesparekontoen på et senere tidspunkt, men som situationen er i dag, mener vi, at vores IT-ressourcer er bedre anvendt til at give vores kunder andre nye attraktive tilbud. F.eks. kan du se frem til helt nye investeringsmuligheder i det danske marked på baggrund af en digital rådgivningsproces inden for kort tid. Det glæder jeg mig til fortælle meget mere om inden så længe.

Anne Buchardt, landechef, Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

100
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Claes
Gæst
Claes

Hej, Jeg tænker at der måske er nogle huller i denne argumentation. 1. I jeres beregning med et gevinst på 425 kr medregner i slet ikke skat. Den skal jo dog betales når man på et eller andet tidspunkt realiserer sin gevinst. 2. Det kan også være en fordel at få spredt sine investeringer over 2 skattemiljøer således at man undgår top beskatning i aktiebeskatningen 3. Hvis i fremdiskonterer skattefordelen over eksempelvis 30 år, vil fordelen være markant større da rentes rente så kommer til sin ret. Her vil forskellen efter min bedste regning være på tkr. 141 og 163… Læs mere »

Thomas
Gæst
Thomas

Uforståelig argumentation fra Nordnet. Det virker som om man ikke helt har forstået hvad det er man får. Læs http://www.morningstar.dk/dk/news/163106/aktiesparekonto-med-stort-potentiale.aspx/ For det første er der skatte fordelen som er vældig stor med de 17 % i stedet for 27/42 % godt nok med lagerbeskatning. Det ses at ASK ikke er rentabel ved et afkast over 10-15 % efter 10 år, men hvem beholder sine aktier i 10 år hvis det ikke er for dividender/udbytter og så er lagerbeskatning jo ligegyldig, da der alligevel er en realisation hvert år. Dertil kommer at hvis man spekulerer med nogle penge som en gang… Læs mere »

Bo B
Gæst
Bo B
Ærgeligt. Men forhåbentligvis et vink med en vognstang til Regeringen om at de har sat loftet alt for lavt, hvis ingen udbydere gider det administrative besvær med at tilbyde kontoen. Svenskerne har jo fx ingen maks grænse på hvor meget de må indsætte på deres tilsvarende ordning(kaldet investeringssparkonto)
Christian
Gæst
Christian
Det var da utroligt dårligt nyt – læser man ikke aviser og konteksten, man opererer i? Det er en ommer hos Nordnet. I takt med at gebyrerne heller ikke er konkurrencedygtige i ft. til fx DeGiro, hvorfor ikke følge med tiden – og give os de nye muligheder, som politikerne har vedtaget.
David Nielsen
Gæst
David Nielsen
helt enig med nordnets begrundelse – det er småpenge og til øget besvær… selv vil jeg heller ikke gide at spilde tid og penge på den ordning. husk stem aldrig på DF!
Morten Østergaard
Gæst
Morten Østergaard
Det virker ikke så gennemtænkt. Beløbsgrænsen hæves gradvist til 200.000 kroner om året. Alle os, der åbner en Aktiesparekonto i 2019 hos en konkurrent, rykker den jo ikke til Nordnet, når I en dag vælger at hoppe med på vognen.
Mikael N.
Gæst
Mikael N.
Beløbet *kan* hæves gradvist… Ingen garanti for, at det sker. Og alt andet lige, så tvivler jeg på, at det som Nordnet, Saxo Bank, etc. kunne tjene på at indføre ASK slet ikke vil stå mål med de omkostninger, der er ved at rulle produktet ud.
Gert Rasmussen
Gæst
Gert Rasmussen

Kære Nordnet, det var dog en yderst skuffende udmelding, for kunder i 42% skatteniveauet* er det jo en ganske betydelig besparelse man kan få hen over årene, og forstår vitterlig ikke at I ikke vil bruge ressourcer på dette. I mit personlige lille netværk kan jeg hurtige tælle en 20-25 personer der havde gjort klar til at oprette aktiesparekontoen hos jer – vi må nu til at se os om efter andre muligheder. Personligt ser jeg priser og produkter, som det vigtigste og så må jeres hjemmeside for min skyld gerne ligne noget der er løgn, ligesom digitale rådgivere har… Læs mere »

T.Jacobsen
Gæst
T.Jacobsen
Basalt set er det vel et spørgsmål om kundepleje og opdaterede investeringstilbud eller ej, Det er åbenbart ikke umagen værd.
Thomas
Gæst
Thomas
Helt enig her. Man vælger netop ikke Nordnet pga en digital rådgivningsproces. Alle de “gode” råd har jeg sagt nej tak til i min bank og andre steder. Man vælger Nordnet pga en no-nonsense brugerflade der er nemt at gå til og som har de funktioner de fleste efterspørger. Nordnet skal tilbyde denne konto som et supermarked tilbyder mælk…ikke fordi de nødvendigvis tjener mange penge på det, men fordi kunderne går et andet sted hen hvis ikke de kan få det her.
Morten
Gæst
Morten
Jeg føler mig så også tvunget over på en anden platform for at åbne en aktie sparekonto. Personligt syntes jeg det er lidt af et sats fra Nordnets side, da kontoen jo ikke bliver flyttet igen samt at den “nye” platform kunne vise sig at være interessant.
Nicolas
Gæst
Nicolas
Meget skuffende udmelding. Både min kone og jeg kunne få glæde af denne konto, da vi er oppe og betale den høje aktieskat. Vi vil helt sikkert etablere en ASK et andet sted. Ærgerligt når man ellers er stor Nordnet fan. Mon ikke denne beslutning kan koste tiltlen som den bedste aktiemægler i 2019.
Boggle ahead
Gæst
Boggle ahead
Hvilken eksistensberettigelse har Nordnet efterhånden?… Platformen er dårligere end Saxo’s, til gengæld er priserne højere… Eneste grund til at brugerne forbliver på Nordnet er vist af gammel vane…
Marianne Gerstoft Christensen
Gæst
Marianne Gerstoft Christensen
Jeg er helt enig. Man kan kun oprette een aktiesparekonto. Det vil sige, at hvis man opretter en sådan hos et pengeinstitut kan det ikke sådan flyttes. Andre etablerede af slagsen bliver så ikke fradragsberettigede. Jeg vil helst oprette en hos Nordnet, da handel hos jer er enkelt og nemt at regulere og gennemføre. På denne måde tvinger i mig og min mand til at etablere en ASK hos andre – OG FORBLIVE DER. Tænk lige over det!! SAXO Bank har tilbudt ordningen, og jeg er gået i tænkeboks for at overveje, om det så er sådan det bliver.
Consistently not stupid
Gæst
Consistently not stupid
Det er næppe klogt. Det er da bedre at støtte op om ordningen, for så har den også bedre chance for at blive udvidet. Når Nordnet ikke bruger den, så er der stor chance for, at man selv medvirker til ordningens tidlige død.
David
Gæst
David
Det er en dårlig ordning. Nu får vi et femte (!!!) skatteregime til investeringer. Hvorfor skal man beskattes på så mange forskellige måder?? 🙁 Jeg kan godt se at Aktiesparekontoen har nogen relevans for ydere efter skattelovens §8A stk. 2; og for spekulanter som handler hele tiden og ikke vil have en kilometerlang årsopgørelse. Men for os andre? Til regeringen: Var det 400 mio. den kostede? Sæt dog i stedet de en af to procenter lidt ned. Det her er bare en joke. Til Nordnet: Glimrende I ikke gider bruge tid på ordningen. Jeg ville alligevel ikke oprette en.
Ken Holm
Member
Ken Holm

Som IT-mand i finanssektoren forstår jeg godt argumentet, at man skal afveje potentiale og økonomi inden man udvikler ny funtionalitet. Alligevel undres jeg, at man ikke vil bruge ressourser på ASK, for vi er helt åbenlyst mange, som vil oprette ASK næste år. Hvis størrelsen på indskud er afgørende, er det besynderligt, at I understøtter Aldersopsaringen, her er beløbsgrænsen jo endnu mindre – og nu gjort helt latterlig lav for os, som stadig har nogle år til pension. Selvfølgelig vil jeg oprette ASK hos min ‘rigtige’ bank, men det bliver nødtvungent, for det havde da været mere bekvemt at have… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link