Nordnetbloggen

Derfor skal du overveje at tilpasse din aktierisiko

Aktieinvestorerne har haft god og rigelig grund til at glæde sig over udviklingen hidtil i 2019. Under overfladen lurer der dog en risiko for at der i løbet af de kommende uger kan komme en korrektion i størrelsesorden 3-4 %. Her er årsagerne og investeringsperspektivet:

  • Den amerikanske regnskabssæson er i gang. I gennemsnitt forventes der en indtjeningstilbagegang på 3-4 % koncentreret om IT- og Energisektorerne. Indtjeningstilbagegangen er ret markant ikke mindst fordi sammenligningen til 1. kvartal 2018 bød på en 20 % fremgang. Skattelettelserne mangler og økonomien har været i aftagende. Er investorerne tilstrækkelig klar over og forberedt på, at indtjeningsudviklingen bliver meget svag? Jeg tvivler
  • Bliver en svag indtjeningsudvikling fulgt op af en forsigtig guidance for 2. kvartal?
  • Håbet om en kinesisk-amerikansk handelsaftale har haft sit gode tag i aktierne de seneste måneder. Der er en reel risiko for at en god aftale allerede kan være indpriset i aktierne?
  • Der kommer næppe en kortsigtet god Brexitaftale, som investorerne kan ”varme” sig på. Der kommer en aftale – på et tidspunkt – men det bliver næppe indenfor de kommende uger.
  • Investorerne fik en dårlig afslutning på 2018 og selv større investorer efterlod aktier og afkast på perronen. De første måneder af 2019 har de måtte se aktierne stikke afsted, alt imens de som solgte har halset bagefter for at indhente det forsømte. De har med andre ord givetvis købt deres undervægt tilbage til en aktieneutralvægt i kvartalet. Der er en reel risiko for at 1. kvartal har været likviditetshjulpet, og denne hjælp kommer næppe igen i 2. kvartal.

Let trykket fra aktiespeederen

Det er muligt, men ikke givet at der kan komme en korrektion på 3-4 % i de kommende uger. Efter en god og hæsblæsende start på 2019 er det tid til at tænke lidt mere på at beskytte sine afkast, end på kortsigtet at øge sit afkast med en ”pæn” stor risiko. De forsigtige investorer gør klogt i taktisk at skrue lidt ned for risiko. Nedturen kommer måske ikke, men samtidig må investorerne spørge sig selv om det er risikoen værd at blive ved med at trykke aktiespeederen helt i bunden de kommende uger?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-04-14 19:54

At indtjeningsvæksten bliver mindre i år end i fjor p.g.a. skattelettelserne i fjor kan i hvert fald ikke komme bag på nogen.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld