Nordnetbloggen

Flemming Kozok: Den kortsigtede investor

Indlægget er skrevet af: Flemming Kozok, Aktiv investor. Blogger om tilgange til markedet med primært fokus på tankegange, strategier og muligheder relateret til den kortsigtede aktør.

Mit navn er Flemming Kozok Sørensen. Jeg har handlet aktier siden 1996. Jeg har handlet primært amerikanske aktier på fuld tid i perioden 2000 – 2007. Fokus har været på handel på kort- og ultrakort sigt. Siden 2008 har jeg fortsat denne aktivitet – grundet andre aktiviteter dog i varierende omfang.

Jeg har i perioden med trading/daytrading på de amerikanske markeder formået at skabe et afkast i niveauet 27 mio. kr. efter handelssomkostninger baseret på en startkapital på 32.500 kr. Denne kapital var hvad der resterede efter en periode med tab på mere end 1 million kr. En i øvrigt ganske lærerig proces!

Jeg omlagde følgeligt min strategi primo år 2000 til en mere daytrading-orienteret tilgang med fokus på amerikanske aktier. Min handelsfrekvens har til tider været ganske høj med mere end 500 handler på enkelte dage. Alt i alt har jeg eksekveret mere end 150.000 handler og samlet set betalt 15-16 mio. kr. i kurtager og “fees per share”, hvoraf sidstnævnte omkostning repræsenterer langt den største.

Siden jeg begyndte med min daytrading-strategi i år 2000 har jeg aldrig fundamentalt omlagt mine strategiske tilgange til hvorledes jeg tænker i markedet og arbejder med de enkelte aktier. De fundamentale elementer i min tilgang er intakte. Over perioden har der således blot været tale om løbende justeringer i stil med hvad må forventes af en hvilken som helst investeringsstrategi. Konteksten er ganske dynamisk – i høj grad også for den kortsigtede investor og tilpasning er et krav også selv om man opererer med en stærk strategi som har vist sit værd.

Det er erfaringer, tanker og tilgange jeg forventer at blogge om her på Nordnetbloggen i den kommende tid. Alt sammen med et fokus som retter sig primært til investorer med et kortere sigte end hvad der kan siges at være traditionelt.

Om mig selv kan det nævnes at jeg i de senere år bl.a. har siddet i et par bestyrelser samt været beskæftiget i et venture-selskab i godt 3 år. Jeg er uddannet cand.merc. med minor degree i sustainable business og aktivt medlem af CSR Forum Danmark som bl.a. fokuserer på sammensmeltningen mellem CSI/CSR & Innovation – et spændende område som dog ikke lægger sig op ad aktiviteten jeg vil blogge om her.

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv gerne nedenfor, så skal jeg gøre mit bedste for at give et godt svar.

/ Følg løbende mine opdateringer påtwitter.com/flemmingkozok

/ VIDSTE DU: At jeg tilbyder personlig undervisning i Active Trading? Hør mere via e-mail: flemmingkozok@gmail.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nordnets nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link