Nordnetbloggen

Investeringsforeninger: Latinamerika toppede i december

December måned var endnu en god måned for aktier. Nordnets Jakob Holck, Head of Business Management, har her taget et kig på nogle af de foreninger som har klaret sig rigtigt godt i den forgangne måned. Nogle af de fællestræk vi kan se er at Emerging Markets og Small Cap aktierne gjorde det fremragende.

Sydinvest Latinamerika 8,33 %

Investeringspolitik:

Fonden investerer aktivt i selskaber fra lande i Latinamerika. Porteføljens filosofi er baseret på en omfattende analyse af globale og lokale markedsforhold. Fire idegeneratorer kombineres i form af analyse af makroøkonomi, strukturelle temaer, stilanalyse og en vurdering af de individuelle selskabers forretningsmodel, kvalitet og afkastpotentiale. Processen fokuserer på at identificere en robust portefølje af aktier, som forventes at levere vækst og kvalitet til en attraktiv pris. Typisk består porteføljen af 50 til 80 aktier, der er spredt på tværs af lande, brancher og selskaber.

Senior Portefølje Manger Nicolaj Jeppesen udtaler:

“December blev en af de bedste måneder for latinamerikanske aktier I 2019. Kombinationen af stigende vækstforventninger i Brasilien, fald i den politiske usikkerhed i Chile og Argentina samt stigende oliepriser til gavn for især Colombia trak markedet op. Sydinvest Latinamerika tjente især godt på den øgede eksponering mod de brasilianske banker, som har haltet efter det generelle marked i 2019. De store banker ligger nu lunt i svinget til at klare sig godt i 2020 med en stabilisering i renterne, stigende rentekurver og stigende økonomisk vækst. Generelt forventer vi, at Brasilien, som er langt det største marked i Latinamerika, kommer tilbage på vækstsporet og vil trække regionens aktieafkast op.”

C Worldwide Emerging Markets 6,71 %

Investeringspolitik:

Afdelingen investerer i aktier i emerging markets-lande eller aktier, hvor virksomhedens forretning relaterer sig til emerging markets-lande. Investeringsfilosofien er at kombinere langsigtede trends og et mindre udvalg af mere kortsigtede temaer med en dybdegående aktiv aktieudvælgelse. Emerging markets er karakteriseret ved høje vækstrater drevet af reformer og en ung og voksende befolkning, som aspirerer efter den vestlige levestandard.

Porteføljeforvalter Aman Kalsi udtaler:

“December måned 2019 var præget af optimisme i emerging markets – dels som følge af den nyligt indgåede handelsaftale mellem USA og Kina og dels pga. en lempelig pengepolitik fra verdens centralbanker samt et overordnet positivt globalt vækstbillede. I Brasilien så vi positive økonomiske nøgletal, som medvirkede til, at en håndfuld af vores brasilianske selskaber, heriblandt Notre Dame Intermedica, leverede et stærkt afkast i måneden.”

“Vi holder som altid skarpt øje med verserende og potentielle geopolitiske konflikter og politiske begivenheder. Men med den lempelige pengepolitik, de positive vækstudsigter og en række strukturelle vækstområder på tværs af emerging markets ser vi positivt på investeringslandskabet i de kommende år.”

Nordea Invest Nordic Small Cap 6,64 %

Investeringspolitik:

Nordea Invest Nordic Small Cap investerer i en bred portefølje af mindre og mellemstore selskaber, målt på markedsværdi, fra de 4 nordiske lande. Fonden forvaltes aktivt efter en investeringsproces baseret på fundamentalanalyse. Investeringsfilosofien bygger på, at et merafkast kan skabes ved at fokusere på selskaber med en klar forretningsmodel, kvalitet i ledelse og ejerkreds samt solide regnskabstal.

Seniorporteføljemanager Mats J. Andersson fra Nordea Asset Management udtaler:

“De nordiske small cap markeder sluttede året meget stærkt (og husk, at Nordea Invest Nordic Small Cap i sidste kvartal 2019 steg med over 17 %). Indtjeningstallene for tredje kvartal var ikke så dårlige som forventet, og da rentesatserne stadig er meget lave, var og er aktier generelt billige. Mange af vores største beholdninger som Fenix Outdoor (Fjällräven), Systemair, NRC og Bure var alle oppe på omkring 20 % i december.”

Danske Invest Europa Small Cap 6,17 %

Investeringspolitik:

Investerer i aktier i mindre og mellemstore selskaber, der er hjemmehørende i, eller som har hovedaktivitet i Europa. En mindre andel kan investeres i aktier i selskaber hjemmehørende i lande, der grænser op til Europa. Selskaberne skal ved anskaffelsen have en markedsværdi på maksimalt 5 mia. euro.

Investeringsstrategien er aktiv. Det betyder, at vi forsøger at finde de bedste investeringer for at give dig det højest mulige afkast under hensyntagen til risikoen. Samtidig medfører strategien, at investeringerne kan afvige fra benchmark, og at afkastet kan blive både højere og lavere end benchmark. Valutarisikoen er begrænset, fordi der investeres i europæiske værdipapirer

Chief Portfolio Manager Ivan Larsen udtaler:

“December måned fuldendte et meget stærkt aktieår. Det europæiske aktiemarked for små-og mellemstore virksomheder steg 4,3 %. i december måned. DI Europa Small Cap klarede sig 1,8 %. bedre end markedet med et positivt afkast på 6,1 %.”

“Måneden var præget af en række fine nyheder og regnskaber fra fondens selskaber med mange positive bidrag. Marlowe, der tester, inspicerer og kontrollerer bygninger kom med endnu et flot regnskab og annoncerede et opkøb af “Law at Work”, som leverer HR-og juridiske ydelser. Dette er i dag et område, som fylder 1-2 % af Marlowe’s salg, og vi ser gode krydssalgs muligheder fra opkøbet, aktien steg 16 %. Arrow Global, som specialiserer sig i at købe non-performing lån fra banker steg 24 %. Selskabet annoncerede en 838m GBP kapitalanskaffelse fra tredjeparts investorer, som vil blive investeret henover de næste to år med Arrow som co-investor, dette vil ændre forretningsmodellen fra asset-heavy til more asset-light og sænke kapitalintensiteten i forretningen. Conzzeta annoncerede, at de ville starte på et divestment program, hvor de vil fremsælge alle non-core aktiviteter og fokusere udelukkende på deres metalbearbejdningsforretning Bystronic. Vi ser yderst positivt på meddelsen, da det vil krystalliserer værdien i forretningen. Aktien steg 21 %. På den negative side var Burford Capital, som finansierer retssager, der fortsat er under pres fra short-sælgere, aktien faldt 7 %. Vi foretog en lang række ændringer i December, hvor vi blandt andet købte tre nye aktier til fonden, MJ Hudson, Vista Alegre og YouGov, og solgte en, Sanne Group.”

Dermed afsluttes året 2019 med aktieafkast i omegnen af 20-25 % hvilket må siges at være et rigtigt godt år for investorerne.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link