Nordnetbloggen

Et kig på nogle af de bedst performende i november

Jakob Holck, Head of Business Management hos Nordnet, har taget et kig på nogle af de bedst performende investeringsforeninger i november måned.

November måned var en god måned for aktier i helhed, vi har her taget et udpluk af de investeringsforeninger på Nordnets platform som har været blandt de bedst performende foreninger i november. Det er naturligvis vigtigt at holde sig for øje at ingen af de nævnte afdelinger kan udgøre det for en fuld portefølje i sig selv, men kan være et godt supplement til en samlet porteføljer af værdipapirer.

Det er altid en god idé at sprede sin risiko over flere forskellige aktiver, det gælder både mellem aktier, obligationer og alternativer. Men også mellem forskellige afdelinger af investeringsforeninger, ETF og andre finansielle instrumenter. Kodeordet er risikospredning.

Portfolio Manager PP Cap StockPick

PortfolioManager PP Cap StockPick var blandt de foreninger der klarede sig allerbedst i november måned med et afkast på 9,19%.

Investeringspolitik: Afdelingen har mulighed for at investere i en global portefølje, der inkluderer 17 til 30 børsnoterede selskaber. Nordiske aktier udgør typisk en større del af afdelingens samlede markedsværdi. Helt centralt for udvælgelsen af selskaberne er, hvorvidt de har et beskyttet og langsigtet vækstpotentiale, der ligger til grund for beregning af det langsigtede afkast. Der investeres kun i solide selskaber, der generer gode absolutte afkast og stabilitet gennem kriser. Afdelingen har p.t ingen intention om at benytte afledte finansielle instrumenter og må ikke aktivt investere i unoterede selskaber. Tildelte unoterede eller afnoterede selskaber kan dog beholdes. Risikoen i porteføljen mindskes ved at øge kontantandelen i afdelingen.

Partner og adm. Direktør Palle Lund Hansen fra PP Capital Asset Management udtaler følgende:

November har budt på en hel stribe af q3 regnskaber. Langt de fleste af de selskaber, som vi har investeret i, leverede meget stærke regnskaber og har efterfølgende oplevet gode kursstigninger. Således bliver november måned den anden bedste måned i PP Capital StockPick’s levetid – kun overgået af januar 2019, som var en spids bedre, og det samlede afkast ligger nu tæt på 24% i år. Hvis vi skal nævne et par enkelte selskaber, der særligt har leveret varen i løbet af måneden er Veloxis, Simcorp og Demant værd at fremhæve. Veloxis sprang i vejret på nye data blandt andet angående deres andel af ”De Novo-markedet” der ved udgangen af 3. kvartal var kommet op på hele 21,7%. Herefter har der jo været masser af aktivitet og snak omkring aktien oven på buddet fra Asahi Kasei Pharma her i slutningen af november. Demant er ligeledes kommet godt tilbage efter det IT-hack der ramte dem tidligere på året. Vi ser frem til en god afslutning på et – so far – stærkt 2019!

Majinvest Global Sundhed

En anden danske investeringsforening som har klaret sig rigtigt flot i november måned er Majinvest Global Sundhed med et afkast på 6,96%.

Investeringspolitik: Afdelingen har primær fokus på danske og udenlandske virksomheder inden for miljø- og klimaområdet, sundhedsplejeområdet eller som ved salg af produkter eller services medvirker til at begrænse ressourceforbrug eller højne den generelle ressourceeffektivitet. Med et afkast på 6,96% må den også siges at være blandt vinderne i den danske investeringsforeningsverden.

Seniorporteføljemanager Erik Bak fra Majinvest udtaler:

Health Care aktier globalt set har været i hård modvind det meste af året pga. stor politisk fokus i USA på, at sundhedsomkostningerne skal nedbringes. Frygten for et hårdt indgreb er aftaget lidt i november, hvilket har bidraget positivt. Derefter har der være medvind til vindmølleaktierne Vestas og Siemens Gamesa.

Fundamental Invest Stock Pick

Fundamental Invest Stock Pick har også haft en rigtig god måned med et afkast på 7,3%.

Investeringspolitik: Afdelingens midler investeres fortrinsvis i aktier, der er noteret på Nasdaq Copenhagen A/S. Der investeres i aktier fra C25-selskaber og Large Cap-selskaber og aktier i mindre og mellemstore selskaber. De to sidstnævnte segmenter udgør en større andel af porteføljen, end de udgør af Totalindekset. Investeringerne udvælges ud fra en stockpicking-strategi med fokus på såvel relativt kortsigtede markedsmuligheder som mere langsigtede investeringer. Afdeling Stock Pick har således en aktiv porteføljestyring i valg af selskaber, hvor der hos rådgiver indgår en fundamental vurdering af selskaberne. Afdeling Stock Pick henvender sig til investorer, der ønsker et alternativ til selv at sammensætte en portefølje af aktier, og som ønsker en aktiv løbende tilpasning af porteføljen baseret på afdelingens rådgivers forventninger til selskabs- og markedsforhold.

Direktør i Fundamental Fondsmæglerselskab A/S Michael Voss udtaler: “November blev en rigtig god måned for Fundamental Invest med 7 af vores større positioner som steg 8% eller mere, hvilket gav en samlet stigning på 7,3% i porteføljen i november. Især et forrygende 3. kvartalsregnskab fra Vestas og en 3 års guidance fra RTX med meget store vækstforventninger glæder os og lover godt for fremtiden.”

BIL Danmark Danske Small Cap aktier

BIL Danmark Danske Small Cap Aktier har også haft en god måned. Afkastet her ligger på 3,5%.

Investeringspolitik: Afdelingen er en ren stock-picking afdeling med fokus på de små og mellemstore danske selskaber.Vi udvælger nøje hver enkelt aktie og investerer kun i det, vi tror på, og ikke på rygter eller andre kortsigtede nyheder. Vi skal kunne se en value case i selskabet – dvs. en forventet prisstigning ud fra de gældende markedsforhold og virksomhedens strategi.

Tiltroen til selskabets ledelse, organisation og strategi samt en grundig vurdering af dets marked og konkurrenter er altafgørende forud for en investering i selskabet. Det betyder, at vi foretager indtil flere virksomhedsbesøg og interviewer ledelse og ledende medarbejdere.

Efter en investering er foretaget, følges selskabets fortsatte udvikling løbende. Eventuel beslutning om at ændre på investeringen i et selskab sker, når den forventede værdistigning er nået, og vi ikke kan se yderligere potentiale i aktien 1-2 år frem.

Alternativt nedbringes eller afhændes aktierne i selskabet, såfremt forudsætningerne for investeringen ændres negativt.

Senior Portefølje Manager Peter Nyborg Moltke udtaler: “De aktier der især har klaret sig godt i november har bl.a. været ALK som vi har en større position i. Selskabet leverede et godt tredje kvartal og især selskabets træ allergi pille performer godt. Desuden har vi Zealand i porteføljen. Vi har igen længere tid vurderet, at dette selskab er undervurderet i forhold til hvor mange senfase forsøg selskabet har i sin pipeline.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link