Nordnetbloggen

Danske aktier: Hvis investorerne har ret, er V vending mindre sandsynlig

Hvis man alene betragter den økonomiske udvikling set igennem det danske C25 aktieindeks kunne man få det indtryk, at 2020 indtil videre har været en periode som gennemsnitlig har været skuffende, meget polariseret men på ingen måde nogen katastrofe. Det er dog en sandhed med modifikationer og ikke et udtryk for at aktiemarkedet er fuldt synkroniseret med den virkelige verden:

  • År til dato er C25 faldet med 2,5 %
  • Uvægtet er indekset faldet med lidt mere end 3 %.
  • Årets mest stigende C25 aktie er AMBU med afkast på 81,38 %
  • Årets dårligste aktie er FL Schmidt med et fald på 35,64 %
  • Gennemsnittet af de 5 mest positivt udviklede aktier er en stigning på 32,05 % (AMBU, Novo Nordisk, Genmab, Coloplast, Chr. Hansen) – Alle uden eller eller kun med beskeden konjunkturfølsomhed.
  • Gennemsnittet af de 5 mest faldende aktier er et fald på 29,48 % (FLS, ISS, A.P. Møller, Danske Bank, Jyske Bank) – Alle selskaber med en betydelig konjunkturfølsomhed

Hvis den aktuelle investorpositionering reflekterer den økonomiske udvikling de kommende 12 måneder, så kan en ”V-vending” på aktiemarkedet godt udelukkes.

Men investorerne har ikke nødvendigvis ret. Positioneringen kan også skyldes en frygt, for at økonomien kommer til at opleve en ekstraordinær svær periode præget af en historisk meget stor usikkerhed, og derfor ser udviklingen så markant ud.

Derfor vil det de kommende måneder være værd, at holde øje med, om de konjunkturfølsomme selskaber kan indhente lidt eller noget af det tabte, og om investorerne tør give slip på først og fremmest medicinalselskaberne og købe ind på et økonomisk recovery – i de normale 6-9 måneder forude, som er den tidshorisont, investorerne normalt spejder foran i økonomien.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
ældste
nyeste mest populære
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Torben Nielsen
Torben Nielsen
2020-05-19 09:27
Nu er jeg så bare en glad amatør, men her er der noget, som undrer mig. Hvad er en V-vending?? Og er det et udtryk, som jeg burde have vidst hvad var??

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link