Nordnetbloggen

Dansk regnskabssæson: Selv svage regnskaber kan være indregnet

Per Hansen

En lang række af de børsterede danske selskaber har fjernet deres forudsigelser for 2020. Kan investorerne tillade sige at forventer, at selskaberne på den måde ikke kommer til økonomieksamen ved det grønne bord og ikke kan ”dumpe” kursmæsssigt, hvis de ”underpræsterer”?

  • Hovedparten af de danske selskaber har fjernet deres guidance for 2020.
  • Vi befinder os i en historisk nedtur og usikker periode.
  • ”Hvis man ikke laver noget, laver man ingen fejl”. ”Hvis man ikke laver fejl, bliver man forfremmet”, er et lettere omskrevet dansk ordsprog. Nogen vil måske få den tanke, at selskaber, som har fjernet guidance ikke kan blive stillet til ansvar for de økonomiske resultater. Det gælder dog kun i et vist omfang.
  • Aktiekurser i selskaber som FLS og A. P. Møller Mærsk er faldet ganske markant, og i disse tilfælde vil svage resultater og forsigtige udmeldinger formentlig ikke blive straffet. Aktierne i disse selskaber har allerede taget udgangspunkt i at det er svære tider og de kommende 12 måneder bliver mere end blot vanskelige.
  • Selskaber som Novo Nordisk og Coloplast, Ambu, Genmab, Ørsted med flere er efterspurgte som ”gemmesteder” i urolige tider. På den ene side kan man hævde, at selv mindre skuffelser i regnskaberne kunne føre til større kursmæssige sanktioner. Det sker dog næppe og i givet fald kun i mindre omfang. Dels fordi efterspørgslen efter deres produkter er relativ stabil og regnskaberne i hovedsagen vil komme ind som forventet. Samtidig er alibiet for at blive i aktierne ikke mindst nervøsitet for at købe andre aktier.

Svage regnskaber uden sigtbarhed kan være indregnet

De kommende uger vil de danske selskaber i hovedsagen aflægge regnskaber. De stærke bliver stærke, de svage bliver svage og uden en guidance for helåret 2020. Det lyder måske lidt paradoksalt, men regnskaberne bør ikke give anledning til meget stor dramatik. Billedet er på den ene side allerede ekstremt polariseret og samtidig så mudret hos konjunkturfølsomme selskaber som har fået store kursklø, at der formentlig ikke er flere kortsigtede nedture i vente i det generelle men naturligvis, sædvanen tro ikke nødvendigvis i det enkelte tilfælde.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Jens
Jens
2020-04-28 11:14

Hvordan ser du på, at USA ifølge Kongressens budgetkontor må forudse et statsunderskud på svimlende 3.700 mia USD(før krisen blev påregnet et ligeledes meget stort underskud på ca. 1.000 mia. USD, d.v.s. næsten en firedobling af underskuddet. Den føderale gæld vil overstige 100% af BNP ved udgangen af september måned i år. Arbejdsløsheden påregnes i tocifret størrelse igennem 2021.

Vil ovennævnte ikke bevirke en recession i verdensøkonomien med følger også i Danmark p.g.a. en stor eksportafhængighed?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld