Nordnetbloggen

Aktier: Derfor kan risikoen være kulmineret i Cirkus Brexit

Det lyder måske lidt mærkeligt, at risikoen i det britiske ”Cirkus Brexit” kan være kulmineret, men det er nok ikke desto mindre det, som investorerne tager udgangspunkt i, og de kan meget vel have en pointe. Her er et bud på, hvordan de tænker:

  • Det skulle være så let, men så blev det ganske svært for Boris Johnson at ”sætte det på plads”, som forgængeren Theresa May ikke magtede.
  • Boris Johnson står nu med ansvaret i sit Cirkus Brexit, men der er indtil videre ikke meget som tyder på, at han er en bedre ”Sprechstallmeister” end sin forgænger.
  • Pundet er steget over de seneste dage. Vekselkursen er stadig lav; tæt på rekordlav overfor USD, men noget kunne tyde på, at det bevæger sig opad og væk fra sin bundformation.
  • Risikoen for at UK forlader EU uden en aftale den 31/10 er faldende og nu reelt ganske lav. Investorerne vælger at prise den risiko ud, og det får pundet til at stige.
  • Risikoen for at UK i det hele taget – på et tidspunkt – som måske kunne være 31/1 2020 – forlader EU uden et aftale, er også faldende.
  • Risikoen for at Brexit Boris bliver så sur, ønsker et valg, og også på kort sigt får et valg (som vil være det mandat han søger til at forcere et hårdt Brexit om nødvendigt, når de genstridige i hans optik bliver vraget af vælgerne) og samtidig får den politiske opbakning, som han ønsker, er “mindre”.

Investorerne tror mulighederne for et ”ordentligt exit” er ganske gode. Derfor styrkes pundet og derfor blev bunden, sandsynligvis, passeret for nogle uger siden, da 8,00 GBP/DKK blev ramt. Det er godt nyt for investorerne.

Er worst case nu en langtrukken affære?

Hver dag sker der nye ting i UK, og det vil være synd at sige, at der med Boris Johnson ikke hele tiden er underholdning at få ved at følge med. Risikoen for et hårdt Brexit eksisterer så absolut stadig, men det er nok let aftagende, trods alt. BJ har fundet ud af, at det er nemmere at være rebel end beslutningstager og stå med ansvaret. Modstanden mod ham og Brexit er væsentlig større end han havde regnet med. Investorerne tror mulighederne for et ”ordentligt exit” er ganske gode. Derfor styrkes pundet og derfor blev bunden, sandsynligvis, passeret for nogle uger siden, da 8,00 GBP/DKK blev ramt. Det er godt nyt for investorerne, Danmark og ikke mindst de danske eksportører.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link