Nordnetbloggen

CABA Capital: Rask og rig med 5 simple principper

Dette indlæg er markedsføring.

Man siger ofte: ”Hellere rask og rig end syg og fattig”. JA, tænker du nok! Det lyder jo meget godt, men hvordan opnår man så lige det? Et godt udgangspunkt er, at man skal spise og investere efter sunde principper. Udfordringen er så blot, at både ernærings- og investeringseksperter ofte er uenige om, hvordan man gør det; på mange områder endog meget uenige. Heldigvis er der også områder, hvor de kan blive enige, og på de områder kan man jo nok med fordel vælge at lytte til dem. Vi har i CABA Capital, efter bedste evne, kogt disse områder ned til 5 sunde kost- og investeringsprincipper.

CABA Capital’s 5 Sunde Kost- og Investeringsprincipper:

1. Spis og invester varieret

2. Tilpas til forbrænding og risikokapacitet

3. Begræns sukker og unødvendige omkostninger

4. Spis og invester aldrig med følelserne

5. Undgå lynslankekure og løfter om høje afkast uden risiko

Hvis man følger disse 5 principper, kommer man måske 80% af vejen i forhold til, hvad man selv kan gøre i form af kost og investeringer for at blive rask og rig.

I CABA Capital har vi to produkter på hylden, som på en let og overskuelig måde kan hjælpe dig med at efterleve de 5 investeringsprincipper og dermed opnå en sund formueudvikling over livet. Begge produkter følger CABA-Formlen: Optimerede Lavrisikoporteføljer + Passende Gearingsniveau + Løbende Tilpasning = Attraktive Forventede Afkast, både absolut og i forhold til risikoen.

Nysgerrig? Godt! I det følgende vil vi dykke ned i de 5 kost- og investeringsprincipper ét efter ét.

1. Spis og invester varieret

Hvis man spiser varieret, får man af sig selv opfyldt behovet for både makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt) og mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler). På samme måde gælder det, at hvis man investerer varieret, opnår man risikospredning både mellem aktivklasserne (aktier, obligationer, m.m.) og inden for aktivklasserne (danske og globale aktier, korte og lange obligationer, m.m.). Det kan illustreres i investeringspyramiden nedenfor, hvoraf også vores produktegenskaber fremgår.

2. Tilpas til forbrænding og risikokapacitet

Udover at komme rundt i hele kostpyramiden er det vigtigt at tilpasse det samlede kalorieindtag til ens forbrænding, som afhænger af hvileforbrænding og aktivitetsniveau. På samme måde er det vigtigt at tilpasse det samlede risikoniveau til ens risikokapacitet, som afhænger af tidshorisont og risikovillighed. De to produkter, som vi har på hylden, passer bedst til investorer, som både har en lidt længere tidshorisont og en risikokapacitet over gennemsnittet, om end det jo i sidste ende afhænger af personlige præferencer.

3. Begræns sukker og unødvendige omkostninger

På samme måde, som de fleste ernæringseksperter er enige om, at man skal begrænse mængden af sukker, er alle investeringseksperter enige om, at man skal begrænse mængden af unødvendige omkostninger. Det gælder dog, at det er okay at spise frugt på trods af sukkerindholdet, og det skyldes, at frugt indeholder en masse gode næringsstoffer. Tilsvarende kan man sige, at det er okay at afholde omkostninger til et investeringsprodukt, hvis det indeholder tilstrækkeligt gode afkast/risiko-egenskaber. Man skal bare sikre sig, at man ikke køber investeringsprodukternes svar på sodavand (fyldt med tomme kalorier), eller med andre ord, skal man sikre sig, at ens investeringsprodukter tilfører tilstrækkelig værdi til ens portefølje.

4. Spis og invester aldrig med følelserne

Derudover er det vigtigt, at man hverken spiser eller investerer med følelserne. Man kan måske lidt poppet sige, at trøstespisning og paniksalg på henholdsvis ens egen og markedets følelsesmæssige bund kan føre til vægtforøgelse og formuetab. Derfor forsøger vi i CABA Capital at skalere ind og ud af risikoen, så vi med en kontrær tilgang kan udnytte frygt-drevne-markedsmuligheder. Nedenfor ses, hvordan markedets følelser kan udvikle sig over tid, og når markedet er ”deprimeret” plejer aktier eksempelvis at være billige.

5. Undgå lynslankekure og løfter om høje afkast uden risiko

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at man ikke falder for fristelsen til at kaste sig ud i lynslankekure og investeringer, som lover høje afkast uden risiko. Man står sig bedst ved at acceptere, at livsstilsændringer og eksponering mod markedsrisiko er nødvendige for at opnå store helbreds- og formuegevinster. Vi leverer attraktive investeringsprodukter, men man skal gøre sig risikoen klar inden en potentiel investering.

Hvis man har en større del af sin formue investeret i enkeltaktier, så kan man med fordel optimere sin portefølje efter de 5 investeringsprincipper, især i forhold til princippet om risikospredning, og vi har med udgangspunkt i vores to investeringsprodukter givet et praktisk eksempel nedenfor.

Begge produkter er designet til at skabe merværdi for dig som investor ved at fungere som attraktive supplementer til andre investeringer såsom enkeltaktier og investeringsbeviser. CABA Optimal Plus kan betragtes som en stor tallerken med afbalanceret markedsrisiko til den sultne investor, mens CABA Hedge kan betragtes som et koncentreret kosttilskud med alternative risikopræmier til den velforsynede investor.

I sidste ende handler det hele om at hjælpe dig med at opnå attraktive forventede afkast. Og det gør vi, så du kan opnå en sund formueudvikling over livet. At spise sundt må du så selv stå for.

Disclaimer

Dette materiale er produceret af CABA Capital med det formål at orientere. Oplysningerne heri udgør ikke et tilbud eller en opfordring om at købe eller sælge investeringer, og oplysningerne skal ikke betragtes som værende investeringsrådgivning. CABA Capital og dets tilknyttede selskaber yder ikke skatte-, juridisk- eller regnskabsrådgivning. Dette materiale er kun udarbejdet til informationsmæssige formål og er ikke beregnet til at yde og bør ikke påberåbes for skatterådgivning, juridisk eller regnskabsrådgivning. Du bør konsultere dine egne skatterådgivere, juridiske og regnskabsrådgivere, inden du foretager en transaktion. Alle investeringer i værdipapirer indebærer risici, som blandt andet inkluderer risikoen for negativ eller uventet markeds-, finans- eller politisk udvikling og, i internationale transaktioner, valutarisiko. På grund af sådanne risici kan værdien af værdipapirer gå op såvel som ned. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. CABA Capital har taget omhu for at sikre, at oplysningerne heri er komplette og korrekte. CABA Capital garanterer dog ikke, at dette er tilfældet og påtager sig intet ansvar for fejl, stavefejl eller mangler.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld