Nordnetbloggen

Brexit:”Buy the rumour and sell the fact” redder pund og investorer

Theresa May led et meget stort nederlag, da hendes egne (national)konservative partimedlemmer I meget stort og uset tal forkastede hendes forhandlede løsning med EU. Alligevel betød det ikke noget hverken for det britiske pund og ej formentlig for det britiske aktiemarked på kort sigt. Rent faktisk var der tale om en pund styrkelse:

 Kun lidt over 200 ud af 650 tilsluttede sig Mays aftale. Det var dog forventet, at det ville blive mere end svært for May, og et meget svækket pund har allerede taget udgangspunkt heri.

  • May tilbød med det samme en tillidsafstemning om hendes regering, men den har ikke særlig gode odds for at blive vedtaget. De konservative er konservative og ønsker ikke en Labour-regering. Alliancepartneren DUP forholder sig formentlig også med en opbakning.
  • May går ikke fra borde og forlader ikke skibet midt i en periode, hvor det stormer på broen. Et nederlag og en tilbagetræden ville kunne ryste investorerne; svække pundet og give anledning til et investeringsmæssigt mareridt med frygt for, at Jeremy Corbyn kunne komme til, mens uret tikker videre mod 29/3.
  • Situationen er i og for sig uforandret. May skal nu forsøge at bevæge EU og måske finde en nagelfast løsning i spørgsmålet om bagstopperløsningen med Nordirland. Hun kan samtidig ”true” modstanderne med at udskrive en ny folkeafstemning.
  • Det er en mulighed, at UK får mere tid til at forhandle.
  • Briterne stemte for en ”gratis” udtræden af EU. Det findes ikke, og det må flertallet også have en fornemmelse af. Derfor kan der argumenteres for at en ny folkeafstemning om 1) hård Brexit eller 2) ingen Brexit overhovedet, kan komme på tale.

Er Brexshit undgået?

Investorerne har tillid til at et dårligt og hårdt Brexit kan undgås. Anderledes kan man ikke tolke det styrkede pund og udsigten til en positiv europæisk aktieåbning, som bliver godt understøttet onsdag af markante USA stigninger tirsdag og en god stemning i Asien. Investorerne tager udgangspunkt i, at et Brexshit kan undgås.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link