Spring til hovedindhold

Brexit: Buy the rumour and sell the fact?

UK og EU har fået deres Brexit; i hvert fald indtil underhuset har haft tid til at debattere det. Det bliver ikke nemt, men mon ikke det på trods af alt ender med at glide ned sammen med en god portion Worcestersauce. Det er dog ikke, efter min mening, begyndelsen til en længere aktieoptur:

  • Brexit har været et vilkår og et faktum i meget lang tid. Det er 1212 dage siden briterne den 23/6 2016 stemte UK ud af EU på et tidspunkt. Det tidspunkt er nu.
  • Den britiske økonomi har klaret udfordringerne til og med 1. kvartal i år. Derefter har privates forbrugslyst ikke længere kunne udgøre det for virksomhedernes fald i investeringerne, og den britiske økonomi havde negativ vækst i 2. kvartal.
  • Hvis Brexit bliver godkendt vil det kunne tage noget tid før usikkerheden fortager sig og investeringerne kommer i gang igen. UK har givetvis været i recession i 2. og 3. kvartal, og der er ingen garanti for, at det ikke kan fortsætte ind i det kommende kvartal også.
  • Den tyske økonomi kan meget vel også have været i tilbagegang i 2. og 3. kvartal. Kina og USA er stadig handelsuenige, selv om noget kunne tyde på, at uenigheden trods alt er aftagende. Der er, angiveligt, blevet indgået en delaftale, som skal formaliseres over de kommende uger.
  • Indtjeningsvæksten vil være faldende i 3. og 4. kvartal og i nogen tilfælde direkte negativ. Det glæder globalt. De resultater, som bliver fremlagt de kommende uger, vil formentlig vise en klar nedadgående væksttendens. De første regnskaber, herunder ikke mindst fra bankerne, har været bedre end ventede, men de er næppe nogen rigtig god strømpil for det generelle marked. ”Bedre end ventet” er ikke lig med høj vækst, men bedre end lave forventninger.
  • Lave renter og håb om et Brexit samt en USA-Kina handelsaftale har holdt investorerne ”skadesløse” i forhold til en lavere indtjeningsvækst. De lave renter bliver ved med at være understøttende i en meget lang periode, men det er ikke nogen nyhed.

Med eller uden et Brexit er det ikke tid til at øge sin aktierisiko i det generelle tilfælde. Der kan være enkeltaktier, som vil lukrere på aftaler, men i det generelle tilfælde er forholdet mellem risiko/afkast ikke meget og tilstrækkeligt investorvenligt. Især ikke efter at aktierne er steget ganske meget de seneste uger.

Glider briterne i Worcestersauce?

En Brexit-aftale ”af en vis kaliber” er, hvor mærkeligt det end kan lyde, i et vist omfang inddiskonteret i aktiekurserne. Det er mærkeligt fra distancen at se, hvor stor britisk modstand der er mod en aftale. En ikke-aftale er værre og dyrere for briterne. Der er ikke noget vitalt at forhandle om, og aftalen bringer ikke afgørende og nye fordele for briterne. Der er fortsat en risiko for et ”nej” i underhuset, som formentlig i så fald, vil betyde et britisk nyvalg og en udskydelse af Brexit til januar.

Ikke tid til forøget aktierisiko

Med eller uden et Brexit er det ikke tid til at øge sin aktierisiko i det generelle tilfælde. Der kan være enkeltaktier, som vil lukrere på aftaler, men i det generelle tilfælde er forholdet mellem risiko/afkast ikke meget og tilstrækkeligt investorvenligt. Især ikke efter at aktierne er steget ganske meget de seneste uger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer