Spring til hovedindhold

Bremain vs Brexit: Derfor bør kurseksplosioner få dig til at sælge aktier

 

Der er godt 36 timer til de britiske afstemningssteder lukker torsdag aften kl. 23.00. Intet er afgjort endnu. Meningsmålingerne peger på et lille ”stay”, mens bookmakerne derimod ikke er i tvivl. Det bliver et større ”ja” til at blive i Europa, end hvad der fremgår af de officielle forudsigelser om noget nær dødt løb.

Store stigninger, men ikke kurseksplosioner

De seneste dage har der været forskellige forudsigelser om hvad investorerne kan forvente sig af de finansielle størrelser, hvis UK forbliver en del af Europa. Efter min mening er der gode muligheder for aktiekursstigninger på 3-5 % på indeksniveau og langt mere for de enkeltaktier, som har mest i ”klemme” ved den britiske afstemning. For det engelske pund er der også sat vand over til stigninger, men næppe meget mere end 3 %. Derimod er det meget lidt sandsynligt, at der, som nogen siger, er op til 10 % kursfremgang generelt i større europæiske aktieindeks, hvis briterne forbliver. Det er der en række grunde til:

  • Et Bremain vil styrke GBP og EUR og svække USD. Netop en svækket USD – uanset at der kun bliver tale om en mindre svækkelse, vil lægge en dæmper på stigningerne i Europa.
  • Et ”ja” til Europa vil nok virke risikoforløsende, men investorerne vil ikke få et nyt alibi for at forvente en ny større aktieoptur.
  • Der venter nervøse penge på sidelinien. Hvis og når de går ind, vil det kun have en kortere effekt.
  • De globale vækstudfordringer er efter et valg uændrede. Forskellen er at en risikohurdle er forsvundet. Det giver naturligvis en kortvarig effekt, men vækstafmatningen i Kina og en amerikansk økonomi der vokser med ca. 2 %, vil et Bremain ikke ændre på.
  • Aktierne er de seneste 5 år i et større omfang steget på grund af de lave og fortsat faldende renter. Denne multiple effekt er udtømt.

Kurseksplosion efter Bremain = Sælg aktier

Der er mest som peger på at briterne ender med at stemme med hjernen (det rationelle) og ikke med hjertet (følelser). Det vil give større stigninger og en optur på op til 5 % på indeksniveau er ikke en forudsigelse, som er grebet ud af den britiske luft. En større optur og stigninger på op imod 10 %, er derimod ikke realistisk. Hvis det alligevel skulle ske, er det en god anledning til at reducere i sin aktieeksponering. Det mest sandsynlige er fortsat at året alt i alt ender med positive aktieafkast, men tiderne med de overdrevne kursfremgange er bag ved og ikke foran investorerne.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer