Spring til hovedindhold

Bavarian Nordic: Kursfald er klassisk ”køb på rygtet og sælg på fakta” – Salg af Voucher næppe i sig selv stor kurstrigger

Efter at Bavarian Nordic i sidste uge fik FDA godkendelsen af sin koppevaccine, er aktien faldet tilbage. Det lyder måske mærkeligt, men er reelt ikke særlig overraskende:

  • FDAs ”ja” var ventet.
  • Udskydelsen af godkendelsen i foråret skyldes mere teknik end behov for yderligere data og dokumentation.
  • Aktiekursen har været stigende de seneste måneder i vente af en godkendelse.
  • En betydelig del af stigningen de seneste måneder har været inddækning af short solgte positioner fra udenlandske investorer.
  • Der har altså været tale om et betydeligt opadgående likviditetspres
  • Stigningen kulminerede i minutterne efter investorerne fik lejlighed til at handle på godkendelsen. Kursen steg til 218. På selve dagen sluttede aktien dog med et mindre kursfald og ikke den 7 % stigning, som der ellers var lagt op til.
  • Det næste skridt og den potentielt næste ”kurstrigger” kan være annonceringen af salg af den ”voucher” der følger med godkendelsen. Annoncering heraf kan komme inden for de kommende måneder.
  • De seneste vouchers har indbragt i omegnen af 100 mio. USD, svarende til aktuelt 680 mio. DKK
  • Bavarian Nordic har klart tilkendegivet, at de vil sælge voucheren

RSV partner har kurstriggerpotentiale

Annonceringen af et salg af ”voucheren” kan blive en mindre kurstrigger. Hvis det skal være mere end ”blot” en god nyhed, kræver det at beløbet ligger noget uden for forventningerne og noget højere end de seneste handler; altså en pris som snarere ligger på 125 mio. USD eller højere. Et salg til 100 mio. USD, vil nok betyde, at Bavarian Nordic hæver forventningerne til årets resultat, men det vil næppe i større omfang være en kurstrigger. Det kan derimod et partnerskab med hensyn til RSV eller nye positive data med hensyn til Brachyury være.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer