Nordnetbloggen

Apple eller Nokia?

Nokia er verdens største producent af mobiltelefoner, men den finske koncern er langt fra fordums styrke. Onsdag den 16-06 overraskede Nokia med en nedjustering i mobiltelefonsegmentet. I Q2 venter ledelsen nu et salg i den nedre del af intervallet, eventuelt lidt under, 6,7-7,2 mia. euro. Indtjeningsmarginalen ventes i Q2 at lande i den nedre del af intervallet, eventuelt lidt under, 9-12%. For hele året er der ligeledes tale om en mindre nedjustering. 

Det globale salg af mobiltelefoner ventes at stige med 10% i år, og Nokia forventer at koncernens andel også vil vokse med 10%, hvilket er lidt under det oprindelige estimat om, at der ville blive vundet markedsandele. Det store problem ligger i skuffende salg af dyre mobiltelefoner, og her er Apple hovedkonkurrenten. Apple udmærker sig gang på gang med lancering af nye banebrydende produkter (senest iPhone4), der nærmest har opnået ikon-status. Alle skal have det nyeste fra Apple. Dygtig markedsføring, især da Apple-produkterne koster langt mere end konkurrenternes. Kan denne trend holde?

Baseret på estimatet for 2010 handler Nokia til en P/E på 14. Aktien er altså trods en kurs lige over 7 Euro ikke billig. Indtjeningen skal bringes op, og det bør være muligt, da indtjeningsmarginalen før har ligget over 20% (i dag er marginalen nede i 8-9%).

Nokias aktiekurs er siden oktober 2007 faldet fra et niveau på omkring 28 Euro til nu ca. 7 Euro. I samme periode er Apples kurs steget fra 150 til nu 267 USD pr. aktie. Min pointe er, at selv om Nokia-aktien ikke er decideret billig, så anser jeg ikke yderligere nedgang i aktien som særlig sandsynlig. Imidlertid vil det tage nogle kvartaler før indtjeningen igen for alvor begynder at stige, men at det sker, finder jeg sandsynligt. Den sekundære aktivitet i Nokia Siemens Networks er som et positivt element i færd med en systematisk opstramning og rentabilitetsforbedring. Denne division er koncernens svage punkt og altså nu på vej i positiv retning.

Jeg mener, at langsigtede investorer bør satse på Nokia. Kortsigtede investorer kan også overveje et køb, da aktien teknisk baseret er markant oversolgt. En Rebound op til niveauet 8 Euro bør være muligt på kort sigt.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

1
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Tja, nu der snart gaaet 3 aar og status for den langsigtede investor med dagens kurs er Apple har givet et afkast paa 66% og Nokia -60%…

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link