Nordnetbloggen

Aktier: Hvor længe kan nye amerikanske indeksrekorder bæres af lavere renteforventninger?

Det blev til endnu en runde nye amerikanske aktieindeksrekorder, om end en lille en af slagsen. Regnskaber og FED bliver omdrejningspunkterne de kommende uger:

  • En betydelig del af de seneste ugers indeksstigninger kommer på forventet FED efterbevilling
  • Markedsrenterne er faldet og investorerne tror/forventer/håber på, at FED ved de kommende møder samlet vil sænke renterne med 50-75 basispointer.
  • At sænke renterne i USA med de nøgletal, som der er aktuelt, vurderes et stykke af vejen til at være en sikkerhedspræmie. Der er en vækstafmatning, ja, men den er størst udenfor USA, og det ”tvingende” omstændigheder til at sænke renterne er ikke tilstede i fuldt omfang.
  • Den amerikanske regnskabssæson er godt i gang. Investorerne forventer på den ene side en mindre indtjeningstilbagegang i forhold til Q2 sidste år. Samtidig er det normen, at selskaberne er i stand til at overgå forventningerne med 2-3 % point. Hvis det gennemsnit også holder denne gang, vil selskaberne lige akkurat år/år kravle over den indtjeningsmæssige målstreg.
  • Risici er der fortsat nok af: Kina-USA, en konservativ britisk afstemning om ny formand og PM, som efterfølgende kan have en betydning for Brexitforhandlinger og muligheder, samt den lave forventede indtjeningsvækst i virksomhederne, er nogle af de mest tydelige.

Meget afhænger af FED (og ECB)

Investorerne har tillid til, at FED og andre centralbanker for den sags skyld er i fuld kontrol. På kort sigt bliver aktierne båret oppe af tillid til at FED foretager en ”sikkerhedsnedsættelse” af renterne. Det er ikke så mærkeligt, hvis investorerne får fornemmelsen af, at vi er i et ”as good as it gets” scenarie. Bedre end ventede regnskaber/nøgletal, vil på den ene side få renterne til at stige. Ringere resultater og svagere indtjening, vil få investorerne til at forvente yderligere og mere markant handling fra FED.

Spørgsmålet er, om ikke hjælpen fra rentemarkedet er ved at have gjort det, som er muligt for investorerne?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link